blog2

Måske har du netop været på efterårsferien og er nu kommet tilbage. Hvordan har du det med dit arbejde? Gør det dig glad at stå op om morgenen og skulle afsted? Eller føles det lidt tungt? Her får du tre faktorer, som er afgørende for om dit arbejde giver mening for dig.

Talenter.

Talenter beskriver, hvilke ting vi er gode til, altså hvor vores hjerne har let ved at fungere. Får vi opgaver hvor vi kan bruge disse områder, finder vi dem lette, sjove og spændende. Får vi opgaver, som falder uden for disse områder, bliver det hårdt arbejde, som for det meste demotiverer os. Talenter handler om det vi motiveres af og det som er meningsfuldt for os! Ofte er vores talenter, evner, styrker sider af os selv som vi negligerer. Det er vores måde at være i verden på, noget som vi ikke kan lade være med at gøre. For eksempel kan vi være kommunikerende, målrettede, positive eller iderig. Vi er altid noget mere end andet. Vores talenter og evner er det, som vi ikke kan lade være med at gøre. Derfor lægger vi ofte ikke mærke til dem. ” det er jo bare noget jeg gør”. Det er som om, at hvis det er let og noget som vi ikke rigtig har papir på, så tæller det ikke. Men hvis du har dine talenter i spil på arbejdet, vil du opleve mere tilfredsstillelse i arbejdet og du vil helt naturligt opnå større resultater. Du kan finde ud af hvilke talenter du har gennem en styrke og talenttest. Og det gode er, at vi alle har masser af talenter, spørgsmålet er bare, om vi har dem i spil.

Relationer.

Hvordan har du det egentligt med dine kollegaer og din leder? Er der god forståelse imellem jer og en klar kommunikation? De fleste af os oplever ofte den samme slags konflikter igen og igen. Hvis vi vil opnå friheden til at handle anderledes og skabe nye resultater, må vi kende os selv og vores adfærdsmønstre. Vi ser alle verden igennem forskellige filtre og motiveres af vidt forskellige ting. Når vi ikke kende vores kollegaers måde at se og opleve verden på, oplever vi ind imellem, at det som andre opfatter at vi siger, er noget helt andet end det vi selv mente. Det kan være meget opslidende og drænende for samarbejdet, når kommunikationen går galt. Når vi forstår betydningen af, at vi alle lever i hver vores virkelighed, bliver det lettere at forstå hinanden og kommunikere tydeligt med hinanden.

Jeg har selv rigtigt gode erfaringer med at anvende enneagrammet. Enneagrammet giver en god forståelse for, hvordan vi mennesker hver især opfatter verden og motiveres helt forskelligt. Det kan frigive enorme mængder af energi, når vi forstår hinanden og vores forskelligheder bedre.

Intuition.

Det kan være en stor udfordring at genopdage sin intuition. Især hvis den er blevet lidt rusten og ikke er blevet brugt i mange år. Hvis vi har levet et liv, hvor vi primært har lyttet til andre i stedet for at lytte til os selv. Det er noget, der kan tage tid at genoptræne igen. Det er ligesom en muskel, der ikke er blevet brugt i lang tid og som er blevet slap. Den skal genoptrænes stille og roligt og med stor selv kærlighed.

En af det første ting vi kan gøre for at genopdage vores intuition er, at prøve at mærke efter de tanker og følelser der kommer op i løbet af en dag. Prøve at mærke, hvad vi har lyst til. Her er det godt at vide at vi ikke behøver at handle på de lyster, der kommer op. Vi kan vælge at udforske tanker og følelser indefra og tillade lysten at være tilstede. Skabe en indre legeplads og et frirum for at mærke lyst, ønsker og behov. Et frirum hvor det vigtigste er, hvad vi selv vil og ikke hvad andre mennesker mener. Her kan vi mærke efter uden nødvendigvis skulle handle på det. Nogle gange finder vi ud af, at noget vi troede bare var et ønske, faktisk er vokset og et blevet et behov. Andre gange opdager vi, at noget vi var sikre på var et brændende behov viste sig at være et ønske. Prøv at mærke efter og give plads. Du kan stille dig selv spørgsmål og forvente, at der kommer et svar: Hvordan kan jeg ændre mit liv nu? Hvordan kan jeg få de arbejdsopgaver jeg ønsker? Hvad er mit næste naturlige skridt? Brug din intuition, vær tålmodig og stol på at løsningerne og inspirationen, som regel er inden i dig. Også når du skal skabe et meningsfuldt arbejdsliv.