Da Birgitte Hansen besluttede sig for at lære sine talenter at kende var hun er godt sted i sin karriere. Hun havde med stor succes lanceret sin Pengementor uddannelse. Alle pladserne på Hold 1 var solgt og gået, som varmt brød. Hun stod og skulle undervise for alvor for første gang i sit liv. Et kæmpeskridt, som hun havde følt sig kaldet til i mange år. Men sådan har det ikke altid været.

Talentpakken

Birgitte har en talentpakke, som består af hele “terapeutpakken”. Det betyder, at hun har alle de talenter, som er vigtige for at kunne rådgive andre mennesker på et dybere niveau. Hun har evnen til at forstå andre menneskers følelsesliv, deres motivation og deres handlemønstre. Fordi hun drives af at forstå andre mennesker. Samtidigt kan hun se andre menneskers muligheder og deres potentiale for at udvikle sig. Hun forstår ,at motivere andre til at flytte sig fra der, hvor de er og hen imod nye resulater i deres liv.

Arbejdshistorien

Birgitte er oprindeligt uddannet både på kontor og siden hen can. scient. adm i offentlig forvaltning på RUC. Birgitte fortæller, at i hendes opvækst er hendes talenter aldrig blevet set. Det var ikke noget, der blev talt om.  Så hun anede ikke, hvad hun var god til. Hun vidste heller ikke, hvad hun havde lyst til karrieremæssigt. Som Birgitte siger: ” Der hvor jeg kommer fra havde vi et arbejde. Og hvis man var heldig – så var man glad for det “.  Så det blev tilfældigt hvilken uddannelse  Birgitte fik i i første omgang. Birgittes farmor hjalp Birgitte til at få en kontorlæreplads i Københavns kommune. Det var trygt. Tjenestemandspensionen var sikret. Birgitte endte med at arbejde 9 dage efter hun var færdigudlært. Trygheden var ikke nok.

En kæreste inspirerede hende til at starte på RUC og her havde Birgitte nogle gode år. Hun blev cand. scient adm. i forvaltning. Herefter havde Birgitte en lang række år i administrative jobs. Hun blev alene med sin søn og prioriterede trygheden og sikkerheden i arbejdslivet. Birgitte fortæller, at nu hvor hun kender sine talenter, kan hun godt forstå, at hun endte med at gå gevaldigt ned med stress. Birgitte var i en dyb meningskrise. Hendes arbejde var på ingen måde nærende. Alle opgaver var drænende. Hun havde ikke sig selv i spil. Arbejdet var trygt, men trist og gråt. Tilsidst blev Birgitte sygemeldt med stress og efterfølgende depression. Det var slemt. Så slemt at Birgitte fortæller: ” Hvis ikke jeg havde haft min søn, så havde jeg haft det sådan: “Beam me up, Scotty”. Jeg havde faktisk ikke lyst til at være her.“

 

Den nye arbejdsidentitet

Birgitte begyndte en længere udviklingsrejse med at passe på sig selv. Langsomt, men skridt for skridt fandt Birgitte ud af hvordan hun kunne bygge sig selv om igen. Hun gik til psykolog, kropsbehandling og tog flere uddannelser inden for personlig udvikling. Hun fandt et deltidsjob, som stadig var administrativt, men hvor hun kunne få flere af sine relaterende talenter i spil. Som Birgitte siger:” Dengang kendte jeg jo ikke mine talenter, men jeg kan nu se, at fordi jeg havde så meget kontakt med andre mennesker blve der plads til mere af det, som jeg er god til, nemlig andre mennesker.

Alligevel drømte Birgitte om at blive selvstændig. At have frihed og bestemme selv. Det giver god menig i forhold til Birgittes talenter. Hun har nemlig selvsikker, som et af sine toptalenter. Når man har selvsikker så højt – vi kunne også kalde det egenreferende – så har man en naturlig trang til at lede sig selv. Så med selvsikker, som et af toptalenter, trives man bedst som leder eller som selvstædig.

Efter lang tids søgen fandt Birgitte frem til at hun ville være Pengementor. Her har Birgitte både sine talenter i spil samtidigt med, at hun brænder dybt for det, hun arbejder med. Endelig oplever Birgitte, at hun gør en stor forskel for andre. Og ovenikøbet ved, at være sig selv og gøre det, som hun er bedst til. Som Birgitte siger: ” Idag giver det mening, at jeg skulle så grueligt meget igennem. Jeg anvender al min dyrekøbte erfaring i min virksomhed idag. Jeg er selv en rollemodel på, at det er muligt at ændre sit arbejdsliv helt og skabe en ny meningsfuld karriere. Du kan læse mere om Birgitte Hansen og hendes pengementoruddannelse her. 

Talenttesten har løftet mit professionelle selvværd

Birgitte fortæller, at viden om hendes talenter har løftet hendes professionelle selvvær.  “At få ord på mine talenter, har givet mig en ro og bekræftelse på det, jeg intuitivt godt vidste. Det har givet mig en anden sikkerhed, at vide – ja det er rigtigt – sådan er jeg. “.  Når Birgitte har dage, hvor hun er udfordret har talenttesten gjort en kæmpe forskel.  Det har givet hende en sikkerhed til at tro på, at hun kan klare de udfordringer, der kommer. “Sikkerheden i at vide, at jeg kan klare det, som kommer er en kæmpe drivkraft. Jeg ved, at jeg er selvsikker og målrettet.  Det betyder at når jeg sætter mig et mål, så har jeg vedholdenheden og styrken til at gå efter det. “.

Birgitte bruger sine  menneskelige forståelse på et mere bevidst niveau idag, hvor hun kender sine talenter. Som Birgitte siger: ” Jeg har evnen til at se, hvad der ligger under en menneskelig problemstilling. Fordi jeg også har holistisk som talent, kan jeg nemt spotte de bagvedliggende årsager hos et menneske, som sidder fast i gamle handlemønstre. På min uddannelse går der ofte et sus gennem gruppen af kursister, når jeg bruger mine talenter til at knække koden på et problem som en af deltagerne har kæmpet med over længere tid.” Birgitte tilføjer: ” Jeg må konstatere, at jeg rent faktisk er rigtig god til mit arbejde og jeg har mine talenter i spil.”

Du kan læse mere om hvordan du finder dine talenter HER 

Talenter giver overblik over strategien i min virksomhed

Talenttesten har også givet Birgitte er større overblik over hvilke opgaver hun skal uddelligere og hvilke hun absolut skal beholde selv. Birgitte fortæller: ” Der er hele tiden udvikling i min forretning. Men jeg er blevet mere gearet til at klare udfordringerne. Jeg ved, hvornår jeg skal søge om hjælp og rådgivning.” Jeg søger altid hjælp til strategisk sparring. Når opgaven er designet og defineret med kan jeg gøre resten selv med mine målrettede og disciplinerede talenter. Med talenttesten har jeg forstået, hvordan jeg får det bedste ud af mig selv, jeg ved, hvordan jeg bruger mig selv bedst og det har betydet at jeg ikke knokler mere. Det er en fantastisk lettelse at have fået den bevidsthed. For jeg har knoklet i så mange år, hvor jeg brugte så lille en del af mine talenter. ”

Al forskning viser, at når vi kender vores talenter og får mulighed for at sætte talenter i spil arbejdsmæssigt, bliver vi mere robuste, glade og succesfulde på et niveau, hvor det giver mening.
Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at sætte ord på dine talenter og skabe en meningsfuld karriere og på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?