Vi kan genopfinde os selv flere gange i løbet af et langt arbejdsliv. Hanne Blume anbefaler at tænke læring, tænke udvikling og være nysgerrig på hele tiden at se de næste skridt. Vi taler om, hvordan arbejdspladserne kan blive bedre til at forstå hvilken livsfase den enkelte medarbejder er i og hjælpe den enkelte til at skifte opad, nedad eller til siden. Ledere skal tale udvikling hele året og ikke bare til den årlige MUS-samtale. Hanne mener, at vi skal holde op med at tænke om vi er på rette hylde, men hellere tænke på om vi har opgaver, der motiverer os og om vi har en oplevelse af at stå op til noget meningsfuldt hver morgen. Hanne Blume står selv midt i et karriereskifte fra Ørsted til TDC og i denne podcast fortælle hun også om sine egne personlige overvejelser i processen. Vi taler om mod, autencitet, tålmodighed og gøre det, som føles rigtigt. God fornøjelse.

Talenterne er beskriver dit potentiale – altså områder, hvor du vil kunne udvikle dig hurtigere. Talenter er et udtryk for, hvordan din hjerne er sat sammen og fungerer.  Altså hvor du har de stærkeste synapser forbundet. Får vi opgaver hvor vi kan bruge disse områder, finder vi dem lette, sjove og spændende. Får vi opgaver, som falder uden for disse områder, bliver det hårdt arbejde, som for det meste demotiverer os. Men evnen til at bruge dine talenter hensigtsmæssigt, udvikler sig hele livet. Så indenfor styrkebaseret coaching arbejder vi med at udvikle og styrke din særlige talentpakke. Det gode er nemlig, at vi alle har masser af talenter, spørgsmålet er bare, om vi forvalter dem hensigtsmæssigt.

I denne podcast kan du høre min samtale med Thorbjørn Saltorp om talenter og hvor stor en betydning de har for et meningsfuldt arbejdsliv.

 

Mange af os oplever følelsen af indre tomhed og mangel på mening. Vi længes efter noget udefinerbart, som vi ikke har ordene for.  I virkeligheden er det os selv, vi længes efter.

Uanset, hvordan vores karrierehistorie er, kan vi nå til et punkt, hvor der opstår en følelse af tomhed, eller måske direkte mismod. Og årsagen handler det ofte om det samme: Vi har ikke fået skabt et arbejdsliv, der passer til vores talentpakke og særlige genizone. Eller  vi færdige med en livsfase og klar til at genopfinde os selv.

Det er er her visionkeeping kan gøre en forskel.  I denne podcast kan du høre om hvad visionkeeping er og hvordan det kan hjælpe til at genskabe arbejdsglæden. God fornøjelse

 

 

 

 

Dine instinkter er en af dine største drivere. De styrer dig om du ved det eller ej! De kan hjælpe dig til at udleve dit potentiale eller de kan køre dig helt i sænk.

Vi har tre basis instinkter, som driver os i livet. De ligger dybt i vores personlighed.  Instinkterne er ofte ubevidste, men det gør dem kun mere kraftfulde og endnu mere styrende for vores liv og handlemønstre. Når du kender dine instinkter, kan du afbalancere dem. Det kan hjælpe dig til at skabe et mere meningsfuldt og tilfredsstillende liv.

I denne podcast kan du høre min samtale med enneagramlærer Henriette Claydon om instinkterne i enneagrammet og hvordan de påvirker vores arbejdsliv.

 

 

 

Efter stress, depression eller alvorlig sygdom tager mange mennesker livet op til revision. Nogle af os finder ud af at vi aldrig er blevet set, som den vi er med vores særlige talenter og evner. Det kan føles som om at alt det vi tidligere har haft med os bare skal kastes bort. Det er sjældent tilfældet. I denne episode af worklife redesign kan du høre Helles Svenssons personlige historie om, hvordan det er muligt at vende mange års knokleri  og utilfredshed til personlig styrke og glæde i arbejdslivet.

 

 

I denne episode kan du høre min samtale med Annette Hartvig Larsen,  CEO for Aarstiderne A/S. Vi taler om tålmodighed, timing og om at være opmærksom på at tage de personlige interesser ud af ligningen. Når vi anvender vores intuition har vi antennerne ude, læser mellem linierne og tager højde for helheden.

“Min intuition giver mig adgang til hastighed, timing og innovation – for intuitionen kopierer ikke. Jo mere jeg og hele organisationen kan have antennerne ude og lytte til omverdenen, jo bedre kan vi ”forudse” hvad der kommer. Vi kan på den måde kan være gearet til fremtiden og hjælpe det uundgåelige med at ske hurtigere”  siger Annette.

Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

 

 

I denne podcast kan du høre min samtale med Sofia Manning.

Vi taler om, hvad der skal til for at vi tør gå efter det, som vi drømmer om. Om hvordan vi kan bryde uhensigtsmæssige mønstre, hvis vi gerne vil have nye resultater.

Vi taler også om genizoner og behovet for at få støtte og rådgivning på vejen mod at opnå vores drømme. Selvom vi har succes og klarer os godt, har vi også brug for rådgivning og hjælp til at gå efter det vi drømmer om i livet. Sofia Manning fortæller om hendes egen karrierevej og hvor vigtigt det er for hende at få støtte, selvom det går godt.

 

 

 

 

 

 

Mange af os leder efter vores formål,  hvorfor er det vi er her og hvad der giver mening i livet? Vi vil gerne bidrage og gøre en forskel. Forskning i formål viser,  at de mennesker, som oplever at have et formål i livet,  er mere tilfredse. De er også mere motiverede til at spise sundt, motionere og undgå depression, Alzheimers og andre sygdomme. Så der er mange gode grunde til at finde dit personlige formål. I denne podcast kan du høre om, hvordan du finder dit formål.

 

 

 

Da jeg mødte Charlotte var hun Director i en større virksomhed. På mange måder så Charlottes liv fint ud. Men alligevel var hun ikke rigtig glad og lyttede ikke efter sine inderste behøv og drømme. Denne podcast er fortællingen om, hvordan en alvorlig sygdom kan blive vendepunktet for at tage sine grænser,  behov og drømme alvorligt.  I dag er Charlotte både Director og Talent manager i en anden virksomhed. Hun har alle sine talenter i spil og tager sine behov og grænser langt mere alvorligt end tidligere. Lyt med og lad dig inspirere af Charlottes rørende fortælling.

 

 

 

 

Din genizone er det område arbejdsmæssigt, hvor du bruger dit fulde potentiale. Når du kender din genizone, forstår du, hvordan du kan sætte dig selv mere i spil i karrieren. Rent praktisk er det, når du samler dine talenter, din passion, din professionelle erfaring og din livserfaring indenfor et arbejdsfelt, som giver mening for dig. Lyt med og få inspiration til hvordan du finder dit personlige sweetspot i karrieren.