Dit sweet spot er der, hvor du arbejder med opgaver, du er den bedste til og indenfor et område, der giver mening for dig. Det er det felt, hvor du kan arbejde i længst tid med høj energi og engagement. Det er her, hvor du føler at du bidrager med det, du er den bedste til.

Kend dine talenter

Dit sweet spot er indenfor et område, hvor du har opgaver med dine talenter i spil. Når du anvender dine toptalenter, kan du arbejde effektivt og ubesværet i længere tid. Du bliver mindre træt, fordi du arbejder med noget, der falder dig naturligt og som er let og naturligt for dig. Dine talenter er din tilgang til opgaver. Det er dine naturlige måder at tænke og handle på, som du ubevidst anvender hele tiden. Derfor vil du have meget mere succes og opleve opgaverne meningsfulde, når du anvender dine talenter. Du kan læse meget mere om talenter HER.

 

Hav hjertet og passionen med i dit arbejde

Selvom du har bruger dine talenter i dit arbejde – har du brug for at dit arbejde også giver mening på et dybere plan. En af mine klienter har på mange områder sine talenter i spil i sit arbejde. Men hun brænder ikke for sit arbejde længere. Som hun siger: ” Jeg har ikke hjertet med”. Når vi ikke har hjertet med mister vi formålet med at gå på arbejde. At arbejde indenfor et område, som giver mening på et dybere plan er en enorm drivkraft.

For mange mennesker ligger passionen indenfor et område, som har optaget dem en stor del af deres liv. Måske ved du selv indenfor hvilket område din passion ligger? Mange mennesker har oplevet, at have kontakt til deres passion allerede fra barndommen af. Eller de har haft personlige oplevelser, problemer og udfordringer, som de har fundet løsninger på og derfor har det udviklet sig til en passion. Passionen er således erfaring og visdom, som de har opnået gennem livet og hvor de gerne vil bidrage med at hjælpe andre. Min erfaring er, at din passion kan ændre sig gennem livet eller ihvertfald tage nye drejninger.

Lyt til din intuition

Mange af os er ikke gode til at lytte indad og handle på, når vores passion tager en ny drejning. Vi er ikke indstillede på at afslutte livscyklusser og starte på en ny. Vi bliver for længe i den gamle passion, selvom det ikke længere giver mening. I værste fald går vi i stå og stagnerer på det niveau, vi ikke vil flytte os videre fra. For andre mennesker har passionen aldrig fået en central plads i arbejdslivet. Nogle af os har aldrig lyttet til vores passion eller har opgivet at realisere den på forhånd. Vi lægger et slør ud af forvirring, for ikke at mærke os selv. Det kan være meget smertefuldt og have store menneskelige omkostninger, som stress og depression.

 

Find dit sweet spot

Din genizone eller dit sweet spot er indenfor et område, hvor du kan anvende dine talenter og som samtidigt giver mening for dig. Alle virkeligt succesfulde og inspirerende mennesker arbejder indenfor deres sweet spot. Det er så stærkt, både at have vores talenter og passion i spil samtidigt. Det giver så meget god energi at mennesker, som arbejder indenfor deres sweet spot har en nærmest magnetisk tiltrækningskraft på andre mennesker. Vi føler os alle tiltrukket af dem, fordi de er så spændende og inspirerende at være sammen med. Når vi er landet i vores sweet spot kommer vi aldrig til at gå på pension. Vores arbejde bliver en del af vores livsstil i en eller anden form. Det giver en tilfredsstillelse, som smitter af på alle andre områder af vores liv. Det er den slags mennesker, som vil fortælle dig, at de oplever, at de lever deres livsformål.

 

Flere og flere af os oplever at det er en nødvendighed at arbejde med noget, som er meningsfuldt. Det kan være svært at finde nye veje i karrieren. Især, hvis du er i tvivl om, hvad der er dit  sweet spot.

Jeg hjælper dig med at sætte ord på dit potentiale og holder visionen, når du selv mister modet.
Jeg støtter dig og udfordrer dig skridt for skridt til gå vejen hen til et meningsfuldt arbejdsliv.
Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?