hasselblomst

Rigtig mange af os taler og drømmer om ting, som vi aldrig får gjort. Ting vi bare ikke rigtigt får handlet på. Det kan være alt fra små ting, som kan have en stor betydning i vores hverdag, som virkelig kan gøre, at vi føler os gladere og mere tilfredse. Små banale ting, såsom at købe den jakke, man altid har drømt om, eller unde sig selv friske blomster – hvis det er det, som gør dig glad. Det kan også være ting som, at sige til din ægtefælle, at du elsker ham eller hende og at du virkelig sætter pris på det, I har sammen. At du kysser dine børn nok og krammer dem og bruger tid sammen med dem. Få gjort nogle af de ting, som du synes er rigtig væsentlige og som giver dig dyb mening i din hverdag. Også i et større perspektiv; Livet er simpelthen for kort til at blive ved med dag ud og dag ind at have et arbejde, som ikke giver mening, som gør dig sur, ked af det, nedtrykt eller opgivende. Det er muligt, at gøre noget andet. Jeg synes, det er trist, hvis du og jeg lader os nøjes med et liv, hvor passionen er halvlunken, hvor tiden primært er fyldt ud med aktiviteter, mennesker og opgaver, som vi ikke har valgt selv.

Jeg har altid brugt meget tid på at tænke over, hvad jeg synes, der er vigtigt for mig. Og jeg har været på en lang rejse fra at lade mig nøjes, til mere og mere at tage ansvar i mit liv og vælge bevidst, hvad det skal indeholde. Både når det handler om arbejde, fysiske ting i mit liv og når det handler om de relationer, jeg indgår i. Og ja, det er sårbart at være ambitiøs omkring sit liv. Ja, der er risiko for at fejle, for at det hele ikke bliver til noget og for at det alligevel ikke var det, jeg havde lyst til. Men alligevel vil jeg vil enhver tid insistere på, at prøve og få det bedste ud af livet.

Jeg går efter mine drømme skridt for skridt, jeg fortæller de mennesker elsker, hvor betydningsfulde, de er i mit liv og jeg omgiver mig med ting, som giver mig god energi. Det kan godt være, at det hele ikke bliver ændret på en gang. Det kan godt være, at jeg ændrer smag og behov undervejs. Det har jeg allerede oplevet i mange tilfælde. Men jeg vil til hver en tid forsøge på, at få det bedste ud af mit liv. Fordi vi ved aldrig, hvad livet bringer os. Det er ingen af os der ved, hvor længe vi lever. Derfor er det så vigtigt, at gøre sit bedste og virkelig mærke ind og mærke de dybe behov. Hvad er det, som virkeligt betyder noget, hvad er det som nærer dig og giver en dyb mening med livet. Mærk efter hvilke små ting, som er vigtige for dig, som er med til at gøre dig tilfreds og give dig en følelse af meningsfuldhed i din hverdag. Vi behøver ikke vente til, at der sker noget graverende alvorligt før vi mærker efter og prioriterer og vælger bevidst, hvilket liv vi ønsker. Du kan begynde med at vælge bevidst lige nu og her.

Det kan være skræmmende at starte på at mærke efter, hvad der er vigtigt. Du kan opleve smerte og sorg over, at du ikke er startet noget før. Efterhånden, som du går du på opdagelse i dine ønsker og behov, vil du måske opleve, at nogle af de behov, du troede var dine egne behov, slet ikke var dine behov, men dine forældres behov eller andres forventninger. Det kan være, at frygt har holdt dig tilbage eller angsten for at miste har holdt dig tilbage. Måske vil du også opdage, at en drøm var for dyrekøbt i forhold til andre værdier, som er mere vigtige. Og at du derfor nu justere kursen i dit liv. Min personlige erfaring er, at det kræver tid, eftertænksomhed, mod og store mængder af selvkærlighed.

Det her handler ikke om endnu et selvudviklings-trip. Tværtimod handler det om, at tage dybt ansvar i dit eget liv og prioritere det, som er vigtigst først. De mest vrede og ubehagelige mennesker jeg har mødt, har været mennesker, som netop havde givet op eller ofret sig eller var bitre over livet. Så om ikke for din egen skyld, så begynd at prioritere dit liv for dine omgivelses skyld. Du bliver meget mere behagelig at være sammen med.

Jeg har valgt at poste denne sang af Tina Dickow, fordi jeg synes en stor del af teksten rammer dette tema godt. Prøv at lytte og se hvad den sætter igang i dig. Jeg ønsker dig en dejlig uge.