IMG_5286.jpg

Regel nummer 1 i et karriereskifte

Del ikke dine drømme og planer med mennesker , som ikke selv har turdet gå efter det, de brænder for i karrieren. Del ikke med dem, som har givet op på halvvejen. Del ikke med dem, som selv er bange for at tage springet og prøve noget andet. Selvom du elsker dem og normalt har deres fortrolighed – så drop det. Ofte vil du nemlig blive mødt af deres egen tvivl – deres frygt og deres modløshed.  I misforstået kærlighed vil de forsøge at beskytte dig og skærme dig mod alt det uforudsete og potentielt farlige. Enkelte vil endda blive vrede på dig, fordi du med dine handlinger minder dem om, at det kan være muligt at gå efter det man brænder for. Fordi du tager en chance, som de ikke selv turde gå efter. Med dine valg minder du dem om, at de kunne have valgt anderledes selv. Måske pirker dit valg til en lille gnist indeni, som siger ” Der er stadig håb”. Hvis man ikke vil mærke efter indeni og har valgt at lægge låg over sine drømme kan andre mennesker, som satser og går efter drømmen, som de længes efter virke, som en rød klud. Dine handlingen ryster deres verdensbillede og trygheden i deres egne valg eller fravalg.

Don’t go to the hardware store for milk

Jeg har selv smertelige erfaringer med at dele mine drømme og planer med familiemedlemmer, som jeg elsker højt. Jeg ville så gerne have dem med på min rejse og jeg ønskede indeligt, at de ville heppe på mig. Det gjorde de bare ikke. De stillede kritiske spørgsmål. De tvivlede. De så alle potentielle farer og muligheder for at fejle. Det er skuffende og dræner dig for energi.  Og det er det sidste, du har brug for i et karriereskifte. Se deres reaktion for det som det i virkeligheden er: misforstået kærlighed. Og så stop med at dele din rejse med disse mennesker. Tal om noget andet, men ikke om dine karriereplaner. Accepter, at de ikke kommer til at forstå det. Deal med den smerte og lad være med at udsætte dig selv for mere tvivl og frygt.

Den mest sårbare fase i et karriereskifte

Den mest sårbare fase i et karriereskifte er næsten alting, når du har fundet frem til din version af en meningsfuld karriere. Du kender dine talenter og ved, hvordan du skal kombinere det med din professionelle og personlige erfaring.  Nye muligheder dukker op. Måske skal du skifte branche. Måske skal du være selvstændig. Eller noget helt tredie. På den ene side mærker du sikkerheden i at dette her vil være dybt meningsfuldt for mig og på den andet side mærker du tvivlen. Er bange for at du ikke vil slå til. Du vil opleve at bølge frem og tilbage mellem sikkerhed og tvivl. Det kræver mod og vedholdenhed. Det kræver en masse energi. Udvælg dine fortrolige med omhu. Del med ligesindede. Få hjælp af nogen , der har gået vejen selv.

Pas på dig selv i dit karrereskifte

En af mine klienter fortalte mig:

Jeg er helt færdig. Jeg fortalte en af mine veninder om mine karriereplaner. Hun fortalte mig straks om alle de grunde til at det ikke var muligt. Jeg tillod hende at puste til min tvivl. Jeg ved godt, at det ikke passer, men det tog altså modet fra mig. Jeg har virkelig brug for at du hjælper mig med at holde fast i modet og troen på mig selv “

Sammen kiggede vi på alle de gode grunde til, at det nok skal gå. For eksempel at en anden veninde, som kender min klients professionelle baggrund og den branche hun ønsker at skifte til godt se min klients muligheder og potentiale. Nu er min klient tilbage ved godt mod igen. Den nye arbejdsidentitet bliver mere og mere virkelig. Hun ved, hvad hun skal gøre og hun har en plan at gå efter. Og nu passer hun bedre på selv sig. Forskellen på om det lykkes eller ej er vedholdenhed og mod. Så del med dem som tror på dig og hjælper dig med at holde fast i drømmen.

Flere og flere af os oplever at det er en nødvendighed at arbejde med noget, som er meningsfuldt. Det kan være svært at finde nye veje i karrieren. Især, hvis du er i tvivl om, hvad der er dit  sweet spot. Du kan læse mere om dit sweetspot HER

Jeg hjælper dig med at sætte ord på dit potentiale og holder visionen, når du selv mister modet.
Jeg støtter dig og udfordrer dig skridt for skridt til gå vejen hen til et meningsfuldt arbejdsliv.
Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  🙂