Selvindsigt er den vigtigste nøgle til menigsfuld succes. At kende dig selv, dine talenter, dine værdier og det, som motiverer dig, er langt vigtigere end det, som står på dit CV. Læs med og få de 4 vigtigste nøgler til din personlige succes.

 

Hvad er ægte succes for dig? Den slags succes, hvor du tænker at du virkelig lever og livet for alvor giver mening.

Nogle af os går rundt med en følelse af,  at der er noget i livet, som ikke er helt rigtigt.   Det som regel fordi vi ikke har taget os tiden til for alvor at forstå og kende vores talenter, vores værdier og behov i livet.

Hvis du ikke har designet din karriere til at passe til dig og dit liv, så vil du ofte gå med en længsel og en tomhed indeni. Det kan i værste fald betyde, at du går glip af det vigtigste i livet. Meningsfuld succes er en meget personlig ting og det er op til dig at finde din version af det gode arbejdsliv.

Genizone – der, hvor du oplever mest mening og skaber de bedste resulater

Prøv at forestille dig, at du spiller klaver og at du kun bruger 3-4 tangenter. Det kan du komme rigtigt langt med.  Prøv så at forestille dig at  du har adgang til hele klaviaturet. Pludselig kan du spille langt mere nuanceret og du har mange muligheder. Sådan er det, når du forstår din fulde talentpakke.

Mange mennesker ved ikke, hvad deres talenter er. Eller de kender måske nogle af deres talenter. Det betyder, at de ikke er helt skarpe på, hvilke opgaver de selv er de bedste til at udføre. Konsekvenser bliver at vi ofte ender med at bruge en stor del af vores tid på at udføre arbejde, som vi ikke er motiverede for og som lige så godt kunne udføres af en anden. Det skaber ikke de bedste resultater. Talentudvikling er en genvej til direkte at komme ind til kernen af dit potentiale.

Når jeg rådgiver ledere og selvstændige, handler det derfor altid om først at blive skarp på dine talenter. Derfor  starter vi altid med en talenttest. Når du kender dine talenter, så ved du, hvem du er.

Din genizone er det område arbejdsmæssigt, hvor du bruger dit fulde potentiale ( Læs mere om det HER). Når du kender din genizone, forstår du, hvordan du kan sætte dig selv mere i spil i karrieren. Rent praktisk er det, når du samler dine talenter, motivation, dine kompetencer og din livserfaring indenfor et arbejdsfelt, som giver mening for dig.  Når vi arbejder indenfor vores genizone vil vi typisk opleve:

  1. Vores arbejdsliv er tilfredsstillende og dybt meningsfuldt.
  2. En oplevelse af flow, hvor vi glemmer tid og sted og kan arbejde længe uden at blive udmattede.
  3. At være effektive og levere de bedste resultater.
  4. At vi har vores talenter i spil og føler os autentiske.

 

 

Dit personlige formål – der, hvor du giver det bedste du har til fællesskabet

Al forskning viser at den vigtigste nøgle til glæde er at gøre noget for andre. Mennesker, der oplever at have et formål lever længere og er mere tilfredse. De fleste større virksomheder har fanget tidens ånd og arbejder med deres WHY;  fordi vi ønsker alle at gøre en forskel og bidrage til en bedre verden.

Når vi arbejdsmæssigt kan finde det felt, hvor vi arbejder udfra vores genizone og arbejder for et større formål giver karrieren dyb mening. Vi oplever en følelse af formål og gøre en forskel for noget der er større end os selv.

Det er i krydsfeltet mellem din genizone og dit formål at du finder dit kald. Du kan høre en podcast om formål HER.

De indre rammer – der, hvor du leder dig selv og forvalter dit potentiale

Vores opfattelse af os selv, vores potentiale og vores evne til at performe er bestemmende for vores reaktioner, handlinger og dermed vores resultater. Selvindsigt og ansvar for eget liv er sammen med forståelse for egne behov og kærlig selvledelse nøgleord for at skabe en meningsfuld karriere. Der er mange steder at starte.

Det vigtigste er at få kontakt til din indre observatør. Det er det sted inde i dig, som nysgerrigt kan observere neutralt din egentilstand og din indre dialog. Vi har alle et karrieremindset. Dit karrieremindset fortæller dig om, hvad der er muligt i karriere og i livet for sådan er som dig. Det fortæller dig også hvad succes og fiasko er. Om verden er et trygt sted at være og hvad der skal til for at du er værd at elske.

Din indre dialog skaber et filter for hvilke muligheder og løsninger du har øje for i livet.  Du kan tænke over: hvem har lært dig at tænke, som du tænker og er det sandt?  Prøv at gå på opdagelse i dine overbevisninger om succes. Er de sande og er der i virkeligheden andre parametre, som er væsentlige for din personlige succes?

 

 

De ydre rammer- der, hvor du skaber meningsfulde rammer for den livsfase du er i

Vi lever og arbejder længe. Det er naivt at tro at det samme som gav mening i 20èrne eller 30èrne også vil give mening i 40èrne eller 50èrne. Vi får børn, udvikler os, får nye interesser og opbygger erfaring. Du kan genopfinde dig selv flere gange i løbet af et langt arbejdsliv. Derfor vil jeg opfordre dig til at give rammerne i dit arbejdsliv et eftersyn.

De ydre rammer er også konkrete ting, du kan justere på: antal arbejdstimer, transport og rekseaktivitet. De ydre rammer skal passe til den livsfasen som du er i. Derfor er du nødt til være ærlig overfor dig selv og se virkeligheden i øjenene. Når du acceptere virkeligheden har du tre muligheder:

Du kan acceptere en tilstand og blive

Du kan acceptere en tilstand og forandre den

Du kan acceptere en tilstand og gå

Hvis du er utilfreds og ikke gør noget ved det. Kan det have store konsekvenser i alle dine livsområder ( Lyt med til en podcast og får Charlotte historie HER)

Du kan fortsætte med at leve et ” når engang liv” ( altså det der med, at når børnene bliver større, eller når fusionen er færdig, når det næste projekt er færdigt eller når jeg går på pension SÅ ser man liiige mig leve det fede liv… ).

Den sørgelige sandhed er, at hvis du ikke har erfaring med at lede skabe de rigtige rammer og lede dig selv nu,  så er det svært at skabe det liv, som er rigtigt for dig. Og bliver du ved med at gøre som du plejer,  så kommer det nok heller ikke til at ske ved et trylleslag i fremtiden.

Få en visonkeeper, der kan støtte dig i at virkeliggøre din vision for et meningsfulde arbejdsliv

Kan du lide dit arbejde? Har du en vision for dit liv? Hvis ikke – så gør noget ved det.

Jeg arbejder med at rådgive ambitiøse mennesker til at forstå, hvem de er, så de kan genskabe styrken og arbejdsglæden. Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *