blog

Dit kald i livet ligger i det punkt, hvor dine styrker og talenter flugter med de behov verden har” skrev Aristoteles skrev for mange år siden. Dit kald er dit bidrag til verden, dit bidrag til fællesskabet. Det er her du gør en forskel og andre også kan se det og mærke det.

Fornyeligt var jeg på en international konference om arbejdsmiljø. Der var to ting som alle forskerne fra alle dele af verden kunne blive enige om:

1) Vi ønsker alle at bidrage til fællesskabet

2) Vi vil alle gerne anerkendes for det arbejde vi udfører.

Jeg tror på, at hvis vi bidrager med det vi er bedst til, så gør vi den største forskel for andre på den mest nydelsesfulde og meningsfulde måde for os selv.

Måske var det derfor, grækerne skrev ’Kend dig selv’ over Oraklet i Delfi. Når du har en god forståelse af dine personlige styrker og talenter kan du lettere bringe dem i spil. Kan du møde verden med det, du er allerbedst til og virkelig brænder for, vil du finde din vej til et meningsfuldt arbejdsliv.

Det sjove er, at når jeg finder ind til mine klienters styrker og talenter, så bliver de ikke overraskede. Ofte hører jeg sætninger som ” Det er jo bare noget, jeg gør” eller ” Det er da ikke noget særligt”. Og til det er der kun at svare: ” Jo, det er noget særligt, jo denne unikke kombination findes kun hos dig”. Vi ved det godt en langt stykke hen ad vejen – hvad vi er gode til. Men af forskellige årsager kan ofte ikke erkende det selv. Vi har brug for at blive set af andre udefra.

Hvis du vil have en smagsprøve på, hvordan jeg arbejder med talenter, så kom med på torsdag den 30 oktober på Gentofte Bibliotek. Der holder jeg foredrag sammen med 3 andre spændende kvinder med temaet ” Kvinder og karriere” – du kan læse mere og tilmelde dig her:
https://genbib.dk/events/kvinder-karriere