Fil-01-10-2017-09.35.33-e1506844314805.jpg

 

 

 

Hvorfor er så mange af os utilfredse med karrieren?

Læs om de mest almindelige årsager til at vi føler os uforløste i karrieren, og hvad du kan gøre det ved.

Jeg sidder og skriver på min bog om den meningsfulde karriere. Min erfaring fra min praksis er, at det er ganske få mennesker, der virkelig har forstået, hvad de er særligt gode til og har talent for. Ofte resulterer det i, at de går rundt med en latent følelse af, at deres jobsituation burde være bedre eller helt anderledes. At de er ’skabt til noget andet’.

Jeg oplever, at mange os aldrig har brugt tid og opmærksomhed på virkeligt at forstå vores eget særlige potentiale. Derfor skrev jeg ud på de sociale medier for at høre, hvorfor andre mennesker tror at det er sådan. Her er nogle af de gode svar, som jeg fik:

Måske fordi hele vores uddannelsessystem handler om det modsatte: At leve op til og tilpasse os.

Fordi forældrene opdrager deres børn til ydre krav. Og det følger os igennem hele livet. Vi finder måske også idoler med andre evner end vores egne.

Tror fordi vi med modermælken får ind at vi skal gøre som forventet. At sige man er god er fejl nr. Et jf. Janteloven.

Måske helt basale og jordnære ting som at klare hverdagen, betale regningerne, få familie og arbejde til at balancere. At finde ind til kernen og drivet kræver roen og pladsen – kræver aktivt at tage den ro og plads. Min erfaring er, at det er vi mange, der ikke gør, fordi hverdagen kommer forud.

Vi bliver jo skolet i helt fra barnsben – til altid at fokusere på hvad vi kan gøre bedre fremfor hvad vi naturligt gør godt og dyrke det – og så lærer vi, at det helst skal føles hårdt/svært for at det er godt/noget værdi – og oveni at stole mere på andre end på hvad vi selv mærker og vupti så går hamsterhjulet bare videre i find 5 fejl

Fordi vi typisk får succes med det, vi er næstbedst til (eller måske næsthelst vil). Måske fordi det vi allerhelst vil er så vigtigt for os, at vi ikke tør gå efter det (hellere undlade at prøve end at faile med netop dét). Eller fordi vi selv opfatter vores største talent, som noget så naturligt for os, at vi ikke ser det selv

Det koster at være utilfreds med sin karriere

Selvom der kan være nok så mange gode grunde til ikke at kigge indad, så er der en ting du skal vide: det koster at være uforløst i karrieren og i livet i det hele taget.

Se her hvis du gerne vil vide mere om hvordan jeg kan hjælpe dig i din karriere

”Jeg har så mange klienter, hvor man tænker: Wauw, han eller hun er en kæmpe succes. Men alligevel er de uforløste og det er næsten altid, fordi at de har fået succes med noget af det de er næstbedst til.”

 

Men alligevel så er de uforløste og det er næsten altid, fordi at de har fået succes med noget at det de er næstbedst til.  Og trangen og længslen efter at være autentisk trækker alligevel. Det kan du læse mere om HER 

 

Vær autentisk

Når der ikke er overensstemmelse mellem vores sande jeg og vores arbejdsidentitet, gør det ondt indeni. Vi mister vores motivation. Bliver vi længe i denne tilstand, opstår der meningskriser (du kan læse mere om meningskriser HER)

Et af vores mest basale menneskelige behov er at være autentiske. At turde udtrykke vores følelser. At være ægte og ærlige. I karrieren betyder det, at finde vores genizone og gøre det, vi er bedst til.  Vores genizone findes inde bag alle de overbevisninger vi har om os selv og arbejdslivet. Overbevisninger om hvem vi bør være, hvilke roller vi har lov til at tage, og hvem vi tror, andre forventer vi skal være.

Alle ledere og iværksættere med succes – alle dem vi ser som forbilleder og som alle husker tydeligt – fortæller det samme: de har haft modet til at turde være sig selv og bruge sig selv i deres karriere.

 

Du skal ændre dit mindset

Din opfattelse af dig selv og dit potentiale er bestemmende for dine følelser, handlinger og dermed dine resultater. De fleste af os har størst fokus på alt det vi ikke er så gode til og hvor vi føler os utilstrækkelige og udfordrede. Dit mindset og dit syn på dig selv sætter grænser for, hvilke karrieremuligheder du kan få øje på og tør forfølge. Dit mindset styrer din vedholdenhed, hvor godt du må have det og hvor meget succes du kan opnå.

 

Forskellen på et lærende og fixeret mindset

Den amerikanske psykolog Carol Dweck har igennem sin mangeårige forskning med skoleelever, topledere og elitesportsfolk identificeret to slags mindset. Et fikseret mindset og et lærende mindset. Vi har alle lidt af begge dele. I et fikseret mindset opdeler vi oplevelser i succes eller fiasko. Derfor er det langt mere risikabelt at tage chancer, fordi frygten for at fejle nemt bliver aktiveret. I et lærende mindset er fokus mere på, hvad vi kan lære af en situation. Så modstand, udfordringer og fejltrin ses ikke som fiasko, men nærmere som erfaring og indsigt til at blive klogere. Det som Carol Dweck og hendes forskerteam fandt ud af var, at mennesker, som har et overvejende lærende mindset, har større succes i livet. De er mere vedholdende og udholdende og fortsætter med at gå efter deres passion.

 

Al forskning viser, at når vi kender vores talenter og får mulighed for at sætte talenter i spil arbejdsmæssigt, bliver vi mere robuste, glade og succesfulde på et niveau, hvor det giver mening.

Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at sætte ord på dine talenter og skabe en meningsfuld karriere og på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?