IMG_5299.jpg

 

 

Hvorfor får vi meningskriser i karrieren?

Den helt korte version er,  at vi får meningskriser, fordi vi ikke lytter til vores behov. Vi lytter ikke til vores følelser og vores mavefornemmelse, der kalder på forandringer i tide. Vi er bange for tomhed og bange for at mærke indad. Du kan læse mere om meningskriser HER.  De fleste af os ved godt, hvornår det er tid til forandringer. Men vi er bange for at lytte efter og bange for konsekvenserne i vores valg. Vores indre behov kæmper mod hinanden.  På den ende side står behovet for tryghed, status, for at høre til og være elsket.  På den anden side står behovet for at være autentisk, for at bruge vores sande talenter og være tro imod den vi i virkeligheden.  Mange af os oplever meningskriser midt i livet. Vi har skabt en masse resultater på baggrund af det, som vi troede ville gøre os lykkelige.  Alligevel finder vi os selv tvivle og mangle mening. Vi længes efter noget, som vi ikke ved hvad er – nemlig vores sande selv. I det indre kæmper stærke kræfter: logik og fornuft på den ene side – og mavefornemmelse og intuition på den anden side.

Behovet for at blive elsket

Fra vores tidlige barndom er vi dybt afhængige af de voksne omkring os. Vi knytter os til andre mennekser for at blive elsket og passet på. Som helt små børn er vi hjælpeløse og derfor dybt afhængige voksne omkring os. Vi udtrykker vores behov gennem vores følelser, gennem glæde, sorg og vrede. Vi viser vores personlighed og vores naturlige talenter.  Alt dette er helt perfekt, såfremt vi bliver mødt af voksne, som selv føler sig hele, autentiske og fyldt op i deres behov. Men for de fleste af os var det ikke sådan. Selvom vores forældre elskede os,  var de travle, stressede, ulykkelige og havde ikke selv fået et sundt forhold til deres følelser og behov.  Så derfor kunne de ikke rumme vores vrede, vores sorg og vores talenter i ubalance. For at blive elsket og passet på af de voksne, lærte vi at lukke ned for vores behov og lagde låg på vores følelser.

Istedet udviklede vi overlevelsesmekanismer, som blev vores automatpilot. Pleaser, kritiker, perfektionist, konfliktmægler, hjælper, beskytter, klovn, kæmper – der findes så mange, mange måder at overleve på. Disse mønstre blev så integrerede i os, at vi begyndte at tro på, at de i virkeligheden er vores personlighed.  Derfor identificerer vi os med disse overlevelsesmekanismer. De ligger så dybt i vores system og vores celler. Det bliver vores måde at møde verden på. Ubevidst tror vi, at den måde vi lærte at takle verden på som børn, stadig er den bedste måde, at møde verden på som voksne, men det er som regel langt fra tilfældet.

Så disse overlevelsesmekanismer ligger som et låg over vores sande personlighed. Derfor kan vi ikke mærke os selv, mærke vores behov og hvem i er.

Behovet for at være autentisk

Selvom vi har et stort behov for at være elsket og høre til. Så har vi også et stærkt behov for at vide hvem vi inderst inde er. Vi har en naturlig trang til at turde mærke og acceptere os selv. Vi længes efter at være i stand til naturligt at udtrykke, hvad vi føler. Ubevidst ønsker vi at kunne acceptere den vi i virkeligheden er og udvikle vores sande talenter i balance.

Når vi undertrykker vores behov, vores talenter, vores følelser og intuition, hvad enten det er i arbejdslivet er privatlivet, bliver vi ulykkelige. Vi bliver stressede og depressive. Derfor er vi nødt til at være både ærlige og medfølende overfor os selv for at forstå, hvor stor en del af vores liv og karriere, der styres af gamle overlevelsesstrategier, som stammer fra vores barndom.

Tidligt i livet, får det behovet om kærlighed og tilknytning til andre lov til at fylde mest. Og der er også her de fleste af os tager en uddannelse og sætter retning på vores karriere. For mange af os blev vores uddannelsesvalg taget på baggrund af vores talenter i ubalance, hvis vi havde kontakt til dem.  Men jo ældre vi bliver, jo vigtigere bliver behovet for at være autentisk stærkere. Vi begynder at forstå vores behov for at være autentiske. Kaldet indefra bliver stærkere. Vi længes efter at designe et liv og en karriere  i overenstemmelse med vores sande behov og naturlige talenter. Den udefinerbare længsel efter noget, er ofte længslen er at være autentisk og mere hele. Vi længes efter at bruge os selv, der hvor vi er bedst.

Det er aldrig for sent at skabe en meningsfuld karriere

Alder er ingen hindring. Det er aldrig for sent at begynde på at leve et autentisk liv. Aldrig for sent at udforske dine sande behov. Aldrig for sent at være mere ærlig og udtrykke det du føler. Aldrig for sent at fortælle en ny og mere empowering historie om, hvem du er og hvad dine sande talenter er.

Flere og flere af os oplever at det er en nødvendighed at arbejde med noget, som er meningsfuldt. Det kan være svært at finde nye veje i karrieren. Især, hvis du er i tvivl om, hvad der er dit  sweetspot. Du kan læse mere om dit sweetspot HER

Jeg hjælper dig med at sætte ord på dit potentiale og holder visionen, når du selv mister modet.
Jeg støtter dig og udfordrer dig skridt for skridt til gå vejen hen til et meningsfuldt arbejdsliv.
Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?