Jeg tror,  jeg har valgt den forkerte uddannelse. Måske har jeg overhovedet ikke mine talenter i spil ?“.

Sådan siger kvinden, der sidder overfor mig. Hun er i starten af fyrrene. Veluddannet, elegant i tøjet. Men øjnene er triste og jeg mærker hendes resignation. Hun er ellers en meget handlekraftig dame, en af dem, der er effektiv og får ting til at ske. Normalt er hun super handlekraftig. Men ikke nu.

Hun fortsætter:

Altså det hele ser jo fint ud på papiret, jeg er bare ikke glad. Det hele kører bare derud af og jeg mærker ikke mig selv. Jeg trives ikke og jeg forstår ikke hvorfor. Det er svært at sætte fingeren på, hvad det er der galt. Jeg vil bare gerne have mere af det, som giver mening.

 

Mange af mine klienter er her, når jeg møder dem første gang. Og det er ofte tegn på at vi længe har overhørt vores indre stemme.

Og så begynder vi at tvivle, tvivle på vores talenter, vores kompetencer og de beslutninger vi tidligere har taget. Vi mister vores faglige selvtillid og troen på os selv. Det er et rigtigt svært sted at være. Derfor kan det være godt at starte med at se efter dine talenter og genfinde troen på dig selv.

Tre tegn på talenter:

1) Længsel
Dine talenter er udtryk for, hvor du har de stærkeste synapser i hjernen.  Og de vil instinktivt gerne bruges. Derfor er der nogle aktiviteter og opgaver, som trækker mere i dig end andre. Vi kan sige dine talenter længes efter at komme i spil.

2) Hurtig læring
Hvis du lærer nyt indenfor områder, hvor du har dine talenter i spil, tilegner du viden hurtigere end gennemsnitten. Det falder dig naturligt og nemt.

3) Tilfredshed
Vores hjerne belønner os, når vi har vores talenter i spil. Det føles simpelthen bare godt at have arbejdsopgaver, hvor vi har vores talenter i spil. Det er spændende og meningsfuldt.

Når du kender dine talenter er det lettere at finde sammenhængen mellem, det du er god til og der, hvor du føler at du kan være mest dig selv. Det kan du læse mere om her.

 

Kun du kan definere dine styrker og talenter

 

En styrke er ikke, hvad du er god til, og en svaghed er ikke, hvad du er dårlig til. Hvis du har dine talenter i spil i balance eller indenfor et område, som ikke giver mening er det ikke en styrke.
En styrke er nemlig en aktivitet, der styrker dig. Det trækker i dig at udføre den, det får tiden til at flyve, mens du gør det, og det får dig til at føle dig stærk. Når vi har vores talenter i spil indenfor vores genizone, føler vi at vi kan være os selv.
Og hvis du definerer en styrke på den måde, er den person, der bedst er kvalificeret til at bestemme dine styrker, dig. Du er autoriteten, der kan mærke,  hvilke aktiviteter du længes efter. Måske ikke nu, men hvis du får hjælp til at se nye muligheder.
Du er den autoritet, som  ved aktiviteter, der fylder dig energi. En anden kan bedømme din præstation eller kvaliteten og mængden af ​dit arbejde – men du og du alene kan genkende dine styrker. Men nogle gange har vi fået skabt et billede af os selv, som ikke længere er sandt, fordi vi har flyttet os i livet og er klar til at bruge os selv på nye måder.

Er du klar til at redesigne dit arbejdsliv?

Jeg arbejder med at rådgive ambitiøse mennesker til at forstå, hvem de er, så de kan genskabe styrken og arbejdsglæden. Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *