IMG_7498.jpg

 Ægte succes i karrieren kræver selvindsigt og modenhed. Som leder, konsulent eller selvstændig er det afgørende, at du forstår, hvordan du udnytter dit potentiale og motiverer dig selv bedst.

Er du sikker på, at du bruger dine talenter og kompetencer på den rigtige måde? Hvis du er i tvivl, om du udnytter dit fulde potentiale, så læs med her om de vigtigste redskaber, der gør dig i stand til at stå stærkt i dit lederskab til glæde for dig selv og andre.

 

Hvis du føler, at der mangler noget  i dit liv, så er det formentlig dig

Vi kan have masser af succes i karrieren uden at have følelsen af for alvor at have os selv i spil. Da Betina kom til mig var hun i en stilling som chefkonsulent i en større organisation. Hun skrev til mig: ” Jeg har læst dine blogs og fik næsten lyst til at græde, fordi flere af dem stort kunne være skrevet af mig. Jeg har brug for at få afklaret min retning og kan godt bruge din rådgivning” . På mange måder var og er Betinas liv rigtigt godt. Hun har en dejlig mand, som hun har det godt med. De er begge veluddannede og klarer sig godt i livet. Sammen har de  tvillinger på 8 år, der trives i skolen. De bor et dejligt sted og har et solidt fundament.  Hvordan kan det så være, at Betina fik lyst til at græde, når hun læste mine blogindlæg?  Hvorfor var hun ikke bare tilfreds og tog sig sammen?

Når vi mister vores motivation

Betina havde mistet sin motivation. Hun var gået i stå i arbejdslivet, og det kostede dyrt på helbredet og privatlivet. Hun følte sig tom indeni. Samtidigt havde hun en rolle på sit arbejde, hvor hun var den, der motiverede alle andre og gav håb. Hun var den, som alle medarbejdere betroede sig til og meget værdsat af den øverste ledelse.  Alligevel tvivlede Betina på, om hun mon brugte sine talenter og kompetencer på den rigtige måde. Hun oplevede, at der manglede noget, som hun ikke rigtig kunne sætte fingeren på. Hun havde oplevelsen af ikke rigtigt at udnytte sit potentiale. Faktisk havde hun lyst til at stikke af og lave noget helt andet. Derfor tog hun kontakt til mig.

 Hvis du føler, at der mangler noget  i dit liv, så er det formenligt dig.

Sådan skriver den britiske psykolog Robert Holden. Du bliver ikke mere lykkelig af flere ting og endnu et jobskifte til noget, der ligner det gamle. Men hvordan er det så lige, at du finder dig selv, og hvad betyder det egentligt at mangle sig selv? Min erfaring er, at vi kan svøbe os ind i fortællinger om os selv, som simpelthen ikke er sande. Vi skaber opfattelser og historier om os selv baseret på erfaringer tidligt i livet. Din opfattelse af dig selv er afgørende for, hvilke muligheder og løsninger du kan få øje på. Din opfattelse af dig selv styrer også dine muligheder for ærligt og medfølende at lede dig selv. Så det første Betina gjorde var at identificere hendes personlige kompetencer og talenter. Betina er oprindeligt uddannet økonom og har mange års erfaring med projektledelse.

Oplev formål og mening

Det er den indre motivation, som skaber vores oplevelse af formål og mening.  Derfor giver det så meget mening at arbejde med talenter som udgangspunkt. Din talentpakke fortæller nemlig om, hvor din indre motivation er. Det gør, at du får et sprog for, hvad der motiverer dig, og hvor du er bedst.  En talenttest giver dig en basisforståelse af dig selv. Men det er ikke nok at kende dine talenter, du er nødt til at se på dine talenter i sammenhæng med din personlige og din professionelle historie. Det vil give dig en grundig forståelse af dit samlede potentiale, der hvor du er i livet nu. (Læs mere om hvordan du finder din genizone HER. )

 

Redesign dit arbejdsliv

Du kan genopfinde dig selv i din karriere til en mere autentisk version, som passer dig til dig, der hvor du er i livet nu. Det er lidt som at få et par nye sko. Vi bliver ikke ved med at elske de samme sko hele livet. Vi udvikler os og forandrer os gennem hele livet. Jeg tror, at jo ældre vi bliver, jo mere tør vi at slippe gamle forestillinger, om hvem vi skal være, og istedet give plads til mere af os selv. Når vi udvikler os inden i, og vores ydre verden ikke følger med, bliver vi ulykkelige og uforløste. Men det kræver mod, tålmodighed og medfølelse at lede os selv gennem et liv. ( Læs mere om mod og forandringsledelse HER)  Og ja, du skal lede dig selv, det er dit liv, og det er dit ansvar at få det bedste ud af det. Uforløste og bitre mennesker er som regel ulykkelige over, at de ikke har turdet gå efter det, der kaldte indefra. Det er spild af liv og potentiale og mulighed for at gøre en forskel i verden.

Tilbage til Betina, som fortæller:

Godt samarbejde og kollegaskab er for mig en forudsætning for gode præstationer og et godt arbejdsliv. Jeg er derfor meget bevidst om at skabe gode relationer på min arbejdsplads. En anden forudsætning for et godt arbejdsliv er meningsfulde opgaver. Det er vigtigt for mig, at jeg oplever at gøre en forskel, og jeg lægger derfor meget energi og entusiasme for dagen.

Jeg interesserer mig for mennesker, og hvad der driver dem. Jeg er midt i en Master i Positiv Psykolog, hvor jeg har fokus på sammenhængen mellem motivation, trivsel og performance. Det er et fokusområde, som jeg synes er overset, og som jeg gerne vil bringe ind i det strategiske arbejde i en organisation, der kan se potentialet i det.

Idag er Betina godt igang med at skabe en ny karriere med fokus på strategiudvikling og trivselsbaseret performance. Hun har genfundet arbejdsglæden og leder sig selv med en langt større bevidsthed end tidligere. Nogle gange når vi er kørt fast í karrieren, tror vi, at det er et spørgsmål om enten eller. Enten fortsætter jeg som tidligere, eller jeg kaster alt over bord. Betina fandt en tredie vej, hvor hun kombinerer sin erfaring som økonom og projektleder i strategi med ny viden om trivsel og performance. Betina er på sporet af en dyb oplevelse af formål og at gøre en forskel. Det gør hende glad og har givet hende energien tilbage.

Du kan gøre det samme. Så har du følelse af, at der mangler noget  i dit liv, så er det formenligt dig. Og det forsvinder ikke bare – det vil fortsætte med at banke på indtil du tager dig selv alvorligt.

Er du klar til at redesigne dit arbejdsliv?

Jeg arbejder med at rådgive ambitiøse mennesker til at forstå, hvem de er, så de kan genskabe styrken og arbejdsglæden. Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?