IMG_0789

 

Jeg kender en kvinde. Som barn elskede hun, at være sammen med dyr. Så derfor undersøgte hun, hvad hun kunne arbejde med som voksen for at være sammen med dyr. Det eneste hun kunne finde på var dyrlæge. Men det blev hun ikke, fordi hun bryder sig ikke om at se blod. Og der var ikke nogle voksne, som kunne rådgive hende om andre muligheder for at arbejde med dyr. Hun havde heller ikke selv fantasien til at kigge på andre muligheder. Så derfor læste hun til ingeniør.

Det var jo også meget fornuftigt. Og det så godt ud på papiret. Problemet var bare, at hun ikke rigtigt brændte for de jobs hun siden hen fik. Det var bare ikke rigtigt godt. Det føltes nærmere lidt halvt lunkent og ligegyldigt. På en eller anden udefinerbar måde var hun ikke rigtig glad. Selvom hun på papiret havde det hele, manden, uddannelse, jobbet og så videre. En dag kunne hun ikke forsætte mere og så sagde hun sit gode arbejde op. Startede en lang og modig rejse hen imod et liv med formål og mening.

Idag har hun fundet sin egen vej til at arbejde med dyr. Hun har skabt en hverdag, hvor hun virkelig trives. Hun stråler og har den der helt særlige glød og glimt i øjet, som mennesker der har fundet deres formål i livet har. Hun gør det, hun ikke kan lade være med at gøre, fordi hun bruger sine talenter og unikke styrker. Det har ikke været nemt. Hun har ofte været i tvivl. Men alligevel har hun turdet følge sit hjerte. For nyligt fortalte hun mig:” Jeg er bare så meget mere glad nu”.

Kan du huske, hvad du gerne ville være som barn? Rigtig mange af os har allerede fra vi var ganske små vidst, hvilken retning vi skulle i. Om vi så har gået efter det, er en helt anden sag. Mange af os har fulgt værdier, som ikke var vores egne. Vi vinkede farvel til vores intuitive intelligens og lod den såkaldte fornuft tage over. Vores syn på verden blev styret af overbevisninger om alt det, som ikke kan lade sig gøre. Det er derfor, at mange os af lander i meningskriser. Fordi det på et tidspunkt koster for dyrt ikke at mærke efter, hvad der i virkeligheden er vigtigt. Hvis du står på dette sted i livet, har du et valg; vil du tage ansvar for dig selv og dit liv eller vil du fortsætte, som du plejer? Tør du begynde at mærke efter, hvad dine behov i virkeligheden er?  Det gode er, at du behøver ikke ændre alt på en gang. Du må gerne tage små skridt ad gangen, mærke efter og vokse med din egen udvikling.

Rigtig god uge til dig!