IMG_0491

Det kan lyde plat og banalt. Men tænker du over, hvordan din hverdag hænger sammen og om den afspejler dine indre værdier? Er din dag fyldt med noget, der giver mening? Hvis du kigger overordnet på dine aktiviteter i hverdagen – hvem sætter så dagsordenen? Altså er der sammenhæng mellem det, du synes er vigtigt i livet og så det du rent faktisk gør?

I vores del af verden er vi på mange måder priviligerede – mange af vores basisbehov er dækket. Men hvorfor er så mange af os så ulykkelige og utilfredse? Jeg tror, at det hænger sammen med, at vi ikke har givet os tid til at mærke efter …. sådan rigtigt efter. Mærket efter, hvad der virkelig betyder noget. Og så handlet på det bagefter.

Hold op, hvor har jeg oplevet mange samtaler med andre mennesker om dette her. Den slags samtaler, som kommer ud på aftenen til en familiefest eller en forretningsmiddag og som starter med: ” I virkeligheden drømmer jeg om …..men det kan jo ikke blive til noget” eller den her : ” Det tør jeg slet ikke mærker efter, for det vil gøre for ondt og så skal jeg lave hele mit liv om”. Så er det, at luften står stille og jeg mærker smerten hos det menneske, der sidder ved siden af mig.

Hvad enten du gør det bevidst eller ubevidst – så er alle dine beslutninger og valg drevet af værdier. Det spændende er så, om du lever efter dine egne værdier eller andres værdier, som du har taget med dig – for eksempel dine forældres værdier eller mediernes værdier. Så det handler om, at blive bevidst om, hvilke værdier du lever efter og om det er dine egne eller andres værdier, som sætter retningen i dit liv.

Og så er det sådan for de fleste af os – at så ændrer nogle af vores værdier sig over tid – og  så oplever vi meningskriser og skift i livet. Mange af mine kunder er netop her, når de kommer til mig og får hjælp til at sætte kursen  i en ny retning. Så jo mere bevidst du bliver, om hvilke værdier og  principper  du lever efter – jo lettere vil det være for dig, at tage de rigtige beslutninger I dit liv.

Når du er i tvivl om, hvilken beslutning du skal tage, kan du undersøge hvilke værdier, der ligger til grund for de enkelte beslutninger og så vælge den, som er mest i overensstemmelse med dig og dine værdier.  Du vil opleve, at efterhånden vil du være bedre og bedre til at mærke, hvad der føles rigtigt for dig – du vil blive mere og mere indrestyret i stedet for ydrestyret – så du lærer at stole på din intuition.

Du kan også starte med at tænke over en aktivitet i din hverdag, som virkelig er vigtig for dig. Netop en af de her helt almindelige ting, som betyder noget for dig; middagsmåltidet med familien, putteritualet med dit barn, løbeturen i skoven eller den stille stund du sidder med en god bog. Så spørg dig selv; hvilke værdier ligger bag denne aktivitet for mig? Gør jeg det her ofte nok- eller skal jeg have mere af det her ind i mit liv?

Rigtig god uge til dig!