Sommerferien er en lang pause fra hverdagen. Mange af os har en travl hverdag uden plads og ro til at reflektere over vores liv. Måske får vi glimtvise fornemmelser eller indsigter fra vores indre om at vi har brug for at ændre vores liv. Men mange af os ryster ubehaget af fra vores erkendelser af os og drøner videre i hverdagen. Til den næste opgave og det næste mål.

Sommerferien er derimod anderledes. Vi har sjældent faste planer. Der er tid og rum til at sidde stille. Tid til at mærke efter. Når vi sidder der og har roen til at mærke os selv, så kan vi høre vores intuition. En af de vigtigste ting, som jeg har lært om vores intuition er at den taler i pauserne. Vi kan høre vores intuition, når der er pauser og plads. Det kan være om morgenen, når du vågner – om aftenen inden du skal sove – i badet eller når du går en tur i naturen. Så længe vores tid og opmærksomhed er fyldt op med pligter, underholdning og gøremål, så er der ikke rum for intuitionen. Men i sommerferien er der som regel ro og plads. Vi kan mærke os selv og hvordan vi egentligt har det. Måske har du tænkt over spørgsmål som:

Hvad er det egentligt for et liv, som jeg lever?

Hvordan endte jeg her?

Er det i virkeligheden det her liv, jeg trives og næres ved?

Når vi mærker de her tanker kommer op til overfladen har vi to muligheder: vi kan lytte eller vi kan ignorere intuitionen. Måske vælger du at ignorere stemmen og dulme smerten fra følelserne af ubehag, som kommer op. Der findes mange måder at dulme på: arbejde hårdt, spise eller drikke sig fra det og have travlt med alt muligt. Men hvis du vælger at lytte til din intuition giver du plads til forandring. Til noget nyt kan ske. Bare det at lytte indad giver plads til noget nyt. Og så kan det være at du mærker frygten for forandring. Du tænker: ” Hvad skal jeg gøre nu? “. Det er her rigtig mange vælger at dulme og overhøre de indre behov. Fordi det bliver for uoverskueligt. For farligt. For overvældende. Kampen mellem intuitionen og vores  frygt- tænkning kan være udmattende.

Mærk og lyt.

I virkeligheden skal du ikke gøre ret meget i første omgang. For første skridt er at mærke efter og lytte indad. Tillade dine følelser og mærke dem. Måske opdager du at din hverdag slet ikke er, som du ønsker. Du erkender at du ikke længere trives i dit arbejde. Du føler at du er det forkerte sted og der skal ske noget. Forsæt så nu med at lytte indad. Tillad ubehaget uden desperat frygtbaseret handling. For der kan være mange årsager til at du ikke trives i dit arbejde. Vent med at regne den ud og prøve at løse problemet. Det er slet ikke sikkert at du skal lave alting om. Lyt og mærk. Bæredygtige forandringer kræver ofte ekstra refleksion og modningstid.

Spørg dig selv:

Hvad giver mening for dig i dit liv?

Hvad kalder på dig og hvad længes du efter?

Hvilke talenter indeni dig længes efter at blive brugt?

Hvad er din passion?

Hvor brænder du for at gøre en forskel?

 

Tillad forandringer skridt for skridt.

Vi kan ikke altid forklare omverdenen, hvorfor vi ændrer os. Hvorfor vi længes efter noget andet. Ofte har vi endnu ikke selv ordene for, hvad der sker indeni. Så hvordan skal vi kunne forklare det til ægtefællen eller bedstevennen, når vi endnu ikke selv kan sætte ord på de forandringer, der sker indeni? Det er ikke nemt at skifte retning. Det tager tid at tage en beslutning om forandring. Vi skal ofte nå til et punkt, hvor smerten ved at blive i det kendte er større end frygten for forandring. Det kræver mod og tålmodighed. Og det kræver at du er kærlig ved dig selv. Ofte har vi fået indsigter og indskyldelser om at vi skal forandre vores liv mange gange før vi handler på det. Nogle gange i årevis. På mange forskellige niveauer.  Og så gælder det om at være tålmodig med dig selv. Tag et skridt af gangen. Det kan være så svært. For du skal se på dig selv med nye friske øjne, give plads til sider af dig selv, som har været gemt væk og turde erkende dine egne behov. Men det er det hele værd.

Hvis du nu tør fortsætte processen, kan du stille dig selv spørgsmålet:

Hvad gør mit liv værd at leve?

Hvordan kan jeg være mig selv, når jeg er bedst og samtidigt bidrage til fællesskabet ?

Jeg har selv stået i denne situation for år tilbage. Så jeg ved hvad det kræver af mod, tålmodighed og en stor portion selvkærlighed for at skabe bæredygtige forandringer i livet.

Jeg har skabt jobs, der ikke eksisterede, jeg har fået flere forfremmelser og endelig har jeg skabt min egen velfungerende forretning som selvstændig. På min vej fandt jeg de redskaber, som jeg selv anvender idag til at rådgive andre til at skabe en karriere med formål og mening.

Nu sidder du måske og tænker på, hvad der skal til for at du kan skabe en meningsfuld karriere og få succes i dit (arbejds)liv?

Du er  velkommen til at få mere inspiration til hvordan du kan skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet, ved at tilmelde dig til mit nyhedsbrev på www.nannaagerlin.com– eller like min facebook side klik HER

Hvis du kender nogen, der kunne have glæde af dette indlæg, så del meget gerne på facebook og LinkedIn.

Tak fordi du læste med – næste blog kommer om 2 uger – hav det godt så længe!