blå maj

 

Hvad er min geni-zone og hvorfor skal jeg finde den?

Din genizone er det felt arbejdsmæssigt, hvor du er den bedste version af dig. Det er her, du føler flow, mening og tilfredshed. Det er her du glemmer tid og sted. Det er her, hvor du er bedst. Når vi arbejder herfra er vores arbejdsliv dybt meningsfuldt og vi kan lettest bidrage til verden og fællesskabet. Din genizone er din helt unikke sammensætning af talenter sammen med din følelse af formål:

TALENTER + FORMÅL = GENIZONE

TALENTER:

Rigtig mange af os tror at succes i arbejdslivet primært handler om mere uddannelse, flere kompetencer og hårdt arbejde. I virkeligheden har forskning fra Gallup International vist en langt større sammenhæng mellem talenter og resultater på bundlinien. De personer, som har deres toptalenter i spil på arbejdet er mere tilfredse og leverer bedre resultater. Når vi bruger vores talenter, synes vi at vores arbejde er mere meningsfuldt og vi skaber samtidigt større succes, fordi vi gør det, som vi naturligt er bedst til. Hvis du kender dine talenter, kan du lettere skabe et meningsfuldt og succesfuldt arbejdsliv.

Du kan lære dine talenter at kende igennem en talenttest.

En talenttest en genvej til at lære dine talenter at kende. Testen fortæller dig, hvor du stærk, motiveret og engageret. Du får en personlig beskrivelse af, hvad der kendetegner dig og dine personlige talenter. Din unikke kombination af talenter viser, hvor du har noget særligt at bidrage med og hvilke arbejdsopgaver du har let ved. En talenttest giver dig et sprog for, hvad du er bedst til og ikke kan lade være med at gøre. De fleste mennesker fortæller efter en talenttest: Jeg vidste godt intuitivt at det er her jeg er bedst – jeg havde bare ikke ordene for det.

En tydelig beskrivelse af din værdi.

En af mine klienter gik til lønforhandling og fremlagde sine talenter for sin chef. Hun fik en lønforhøjelse med virkning fra den efterfølgende måned på 5000 kr. Talenttesten betød at hun mere præcist kunne forklare, hvorfor hun har talenterne til at skabe, de resultater hun har leveret for virksomheden.  Det betød at hendes chef pludselig meget tydeligere kunne se, hvilken værdi hun udgør. En anden klient, som er jobsøgende fortalte at talenttesten har givet hende et helt nyt filter i hendes jobsøgning. Det er simpelthen blevet meget tydeligt, hvilke jobs hun skal gå efter. Derfor er hendes jobsøgning nu langt mere målrettet.

Hvorfor kan vi ikke selv se vores talenter?

Jamen, hvorfor kan vi ikke selv se vores talenter? Det er der måske, fordi de fleste af os ikke har forstået, at vi får mest succes, når vi er os selv. Fordi vi tror at  det som er nemt og indlysende for os, også er det for alle andre. Vi tror ikke det er noget særligt. Det er bare noget vi gør. Det er ikke noget, vi har “papir” på og derfor regner vi ikke talenterne for noget. Fordi vi ikke har ord på det vi er mest til – nemlig talenterne – er det svært for os at beskrive det for andre og måske endda også for os selv. Når vi får ord vores talenter kan vi meget bedre forstå dem og gøre dem til vores styrker.

FORMÅL

Vores følelse af formål er dybt personligt. Dit formål er summen af den person du er og det du brænder for. Der vil være temaer i dit liv, som altid har fulgt dig på forskellige niveauer. Temaer som du hele tiden har kredset om og forsat er optaget af. Områder, hvor du er dybt engageret og virkelig kan gøre den største forskel. Dit formål er udtryk for din passion og dit hjertes hvisken.

I mit formål ligger der for eksempel et dybt ønske om selv at leve et meningsfuldt (arbejds)liv og hjælpe andre mennesker til også at opleve det samme. Det har jeg indtil videre arbejdet med på mange niveauer og det er den røde tråd i mit arbejdsliv. Fra da jeg arbejdede med kørestole, videre til jeg blev produktchef og arbejdede styrkebaseret med mine konsulenter og til idag, hvor jeg arbejder med karriererådgivning og intuitiv rådgivning. Jeg er altid optaget af formål og mening for andre og for mig selv.

På samme måde kan du kigge på dit liv og se hvilke temaer har du altid haft med dig? Temaer, som har optaget dig igen og igen. Jeg har også oplevet klienter, som har været langt fra deres formål, men tydeligt husker at de mærkede det som børn og gemte det væk. Indtil de på et tidspunkt blev ramt af en livskrise eller meningskrise, som hjalp dem til at finde ind til deres naturlige kerne. Her kunne de igen mærke sig selv og få kontakt med deres følelse af formål.

TALENTER + FORMÅL = GENIZONE

Når du kender dine talenter og dit formål kan du sammensætte begge dele og finde din geni-zone. Det er summen af det du brænder for og det, som du er den bedste til at gøre. Du kan udleve din geni-zone på mange måder, det er kun dig selv og din fantasi, som sætter grænsen.

Nu sidder du måske og tænker på, hvad der skal til for at du kan få kontakt til din geni-zone og få succes i dit (arbejds)liv?

Så kan du starte med at lytte til optagelsen af det webinar, som jeg holdt søndag den 1 maj. Du kan høre optagelsen HER. – Der er stille de første par minutter – men så kommer der lyd og billeder på – så giv optagelsen lidt tid.

Her fortæller jeg om:

Sådan skaber du en meningsfuld karriere: Brug dine talenter, vær dig selv og gør en forskel

Du lytter til det  HER

Du er også velkommen til at få mere inspiration til hvordan du kan skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet, ved at tilmelde dig til mit nyhedsbrev på www.nannaagerlin.com– eller like min facebook side klik HER

Hvis du kender nogen, der kunne have glæde af dette indlæg, så del meget gerne på facebook og LinkedIn.

Tak fordi du læste med – næste blog kommer om 3 uger – hav det godt så længe!