forårsblomster

 

Min mand skal sejle over atlanten. Han skal være væk i 5 uger. Det bliver det vildeste eventyr. Han både glæder sig og er ved at dø af skræk. Vores mellemste datter er meget bekymret og samtidigt synes hun, at hun har en sej far. Fordi han tager afsted. Fordi han gør sit liv til et eventyr og har modet til at tage rejsen. Vi har haft en længere snak om det med at gøre noget, man har lyst til, selvom det kan være forbundet med risiko. For hvordan ønsker vi at leve vores liv? Vælger vi altid den sikre vej, fordi vi er bange for det ukendte? Eller tør vi satse, hvis der er noget, vi virkelig gerne vil? Også selvom det er forbundet med risikoen for at fejle, miste eller blive fordømt af andre? Skal vi tænke på os selv og vores egen drømme? Eller skal vi parkere dem af hensyn til andre?

Min erfaring er, at hvis der er noget vi virkelig brænder for, så kan det altid lade sig gøre. Jeg har kendt min mand i 27 år og vi har altid fundet plads, tid og midler til, at vi kunne gå efter det, vi virkelig ønsker og har behov for. Og jeg tror, at det er en af de væsentligste grunde til, at vi har holdt sammen siden vi nærmest var børn. Fordi vi giver hinanden plads til at vokse, forandres og være os selv, hver især.

Bronnie Ware er en såkaldt palliativ sygeplejerske fra Australien, som passer døende . Hun har talt med mange af sine patienter i de sidste uger af deres liv om, hvad de fortryder mest i livet. Det skrev hun er bog om, som hedder ‘Top Five Regrets of the Dying’. Den mest almindelige fortrydelse på dødslejet er:

1. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at leve et liv, som var tro mod mig selv, og ikke det, som andre forventede af mig.

– Dette var den mest almindelige fortrydelse af alle. De fleste havde ikke engang udlevet halvdelen af deres drømme og skulle dø velvidende, at det var på grund af de valg, de havde truffet eller ikke havde truffet.

Eventyr kan være mange ting. For mig er en væsentlig ting, at have et arbejde, som giver mig en følelse af formål og mening. Et arbejde, hvor jeg føler, at jeg gør en forskel og bidrager til fællesskabet. At være en god rollemodel for mine børn ved, at leve et liv, som jeg synes er i overensstemmelse med mine værdier. Give mig tid til at være sammen med dem jeg elsker. Have skabt et arbejde, hvor jeg kan bruge mine talenter og styrker.

For år tilbage drømte jeg om, at have det liv jeg lever idag. Hvis jeg døde imorgen, vil jeg kunne sige, at jeg har levet et godt liv. Jeg har gået efter det, som betyder noget for mig. Jeg er faktisk ret tilfreds, selvom jeg stadig har mange drømme og ambitioner.

Livet er fuldt af beslutninger, fra du står op om morgenen til du går i seng om aftenen. De beslutninger du tager idag, påvirker din dag imorgen. Tør du bruge din intuition og mærke, hvad du virkelig har lyst til og behov for? Kan du mærke, hvad der er vigtigst for dig? Lever du et liv, hvor du er tro mod dig selv og ikke det, som andre forventer af dig? Jeg vil elske at læse dine kommentarer og refleksioner!

Hav en dejlig uge!