Har du svært ved at finde mening i dit arbejde?  Mister du mere og mere energi i løbet af ugen?  Kører du afsted på autopilot uden glæde?  Og drømmer du om den næste ferie eller den dag du kan gå på pension? Så er du havnet i en karrierekrise.

Frygten for forandringer ofte er større end smerten ved at blive i det kendte.

Vi kan være bange for hvem vi vil være og blive til, hvis vi virkelig lytter indad. Vi kan have lært, at det er farligt at mærke ind i os selv og derfor vil vi ubevidst sætte alle mulige forhindringer op, så vi slipper for at mærke efter.  Hvis du virkelig ønsker gå efter et arbejdsliv, som er meningsfuldt på alle planer i dit liv – så er du nødt til at investere tid, opmærksomhed og energi i projektet.

 Rejsen hjem til dig selv kan være skræmmende. Det kræver, at du tager en rejsen ind i dit inderste. Helt ind i dine inderste hjertekamre. Hvor din essens og dit mest autentiske selv bor. Hvem er du i virkeligheden, hvis vi skræller alle gamle forestillinger og forventninger af om hvem du bør være?  Når du skal skabe nye karrieremuligheder, skal du være klar til at se dig selv i et nyt lys. Forstå og afdække de overbevisninger om dig selv, som har styret dine karrieremuligheder indtil nu. Give slip på gamle historier om, hvem du bør være. Finde energi til at overvinde den modstand, som står i vejen for at du træder ud i din bedste version. Du kan læse mere om overbevisninger her. 

Modstand på forandring

De fleste af os har ikke lyst til at forandre os. Ofte har vi en frygt for at “alt” skal laves om. Min erfaring er, at der er ikke altid er tilfældet. Den største forandring er ændringen i dit selvbillede. Vores nervesystem er bygget til at undgå forandringer. At holde os fast i det kendte og sikre. Vi har et indre overlevelses-instinktet,  som fortæller os, at alt nyt er utrygt og skræmmende. Når vi danner en ny arbejdsidentitet er det ligesom en lille død.  Din gamle opfattelse af dig selv eller dele af dit selvbillede – må dø for at et nyt kan opstå. Og det er potentielt “farligt”.
Dit autonome nervesystem – det som styrer organer, hormoner m.m.  og som fungerer automatisk – har to forskellige gear.  Et handlegear og et hvilegear. Vores handlegear har tre muligheder, kamp, flugt og frys.  Når vi bliver presset eller truet kan vi kæmpe, flygte eller fryse. Vi fryser, når noget bliver for overvældende eller uoverskueligt. Din krop stivner og bliver passiv –  vi stivner i frygten.  Det er ligesom, når vi kommer kørende på en mørk vej og et dyr bliver fanget i lyskeglen fra lygterne. Har du så lagt mærke til, at mange dyr “fryser” i  lyset inden det løber over vejen. Måske tænker du –
” Så løb dog! ” Men det kan dyret ikke. Det er gået i frys. Frys er en barmhjertigt opfindelse fra naturens side,  som træder i funktion, når et pattedyr bliver fanget af et rovdyr. Et dyr kan ikke mærke så meget, mens det er frosset. Det er lammet af frygten. Denne lammelse kan vi mennesker også opleve.
Når er dyr vågner op af et frys ryster det sig og slipper ubehaget. Det gør vi mennesker sjældent. Der er et ordsprog som hedder ” At ryste en oplevelse af sig”. Hvis vi ryster oplevelsen af os vil det være lettere at komme videre. Men det har vi ikke lært som mennesker. Når et dyr vågner op fra frys bliver det aggressivt eller vredt. Det er også en naturlig reaktion fra naturens side. Det er denne vrede, der giver antilopen mulighed for at sparke fra sig en sidste gang og måske nå at løbe væk. Så vi er bygget til overlevelse fra naturens side.
 For os mennesker kan det være lidt mere komplekst end hos dyrene, fordi vores hjerner er mere udviklede. Vi ryster ikke fryset af os. Istedet går vi videre uden om det potentielt farlige. Og begrænser mulighederne i vores liv. Så hvis du har lært, at det er farligt at prøve nyt, farligt at vise, hvem du i virkeligheden er, utrygt at sætte ord på dine behov – så vil du ubevidst lukke ned for sider i dig selv. Du kan have begravet dine talenter, din passion og din motivation dybt inde i dig. Af alle mulige årsager, Fordi du ville elskes og passes på af de voksne, der var omkring dig som barn og ung. Istedet har du erstattet dine sande behov med omverdenens forventninger. For at undgå det farlige – nemlig at mærke ind i din sande motivation – sørger dit sind for, at du istedet mærker ingenting og derfor kan sige – ” Jeg ved ikke hvad jeg vil, hvad jeg kan og hvad jeg er virkeligt god til?”. “Jeg aner ikke, hvordan finder jeg et arbejde, som passer til mine talenter, interesser og det liv, jeg ønsker at leve”.

Din nye karrierehistorie

Dit indre er ligesom et skatkammer. Du skal ind og opløse den gamle modstand for at finde din skjulte motivation. For at kunne forstå dine virkelige behov for en nærende hverdag.  Når du kommer igennem modstanden har du viden og forståelse af dig selv til at skabe en meningsfuld karriere. Herefter kan du begynde at finde nye og nærende karrieremuligheder. Hvad er din ægte motivation? Hvilke værdier står dit hjerte nær? Hvad er din version af et arbejdsliv,  som både opfylder din sjæls længsler og betaler dine regninger?

 

Jeg vil også gerne hjælpe dig videre.  

Det kan være ensomt, at ville videre i karrieren.
Og det kan være svært at gå vejen videre selv.
Især, hvis du er i tvivl om hvor du vil hen. For vi kan ikke se os selv.

Jeg ser dit potentiale og holder visionen, når du selv mister modet.
Jeg støtter dig og udfordrer dig skridt for skridt hen til et meningsfuldt arbejdsliv.
Jeg hjælper dig til at se muligheder og løsninger, som du ikke kan se nu.

Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?