pascal-christen-451539.jpg

 

Flere og flere ledere og selvstændige har forstået, at intuition er et effektivt ledelsesredskab.

Vores moderne verden er kompleks, uforudsigelig og i konstant forandring. Vi kan ikke løse verdens problemer udelukkende med planer, kontrol og analyser. Hvis vi skulle regne os frem til alting, så ville vi drukne i informationstrømmen.  Der  ville aldrig blive skabt en eneste virksomhed i Danmark og vi ville gå slip af masser af innovation og vækst.

 

Vi er altså tilbage ved Søren Kierkegaards filosofiske dilemma fra 1843: ”Livet må forståes baglæns, men må leves forlæns”. Mange af os baserer vores største og vigtigste beslutninger på en kombination af erfaring og rationelle analyser på den ene side og intuition på den anden side.

 

Rigtig mange ledere idag fortæller om, hvordan mavefornemmelsen er udslagsgivende i rigtig mange af de store og vigtige beslutninger. Når jeg rådgiver ledere  og selvstændige tager vi fat i fat i den mavefornemmelse og gør den til en professionel teknik og metode, som de kan anvende i deres daglige arbejde.

Venstre hjernehalvdel er baseret på erfaring

Vores hjerner har to sider, den venstre og den højre halvdel. I vores samfund er vi opdraget til primært at anvende vores venstre hjernehalvdel. Det er den del af hjernen, som tænker logisk og rationelt. Den er rigtig god til at løse problemer. Til at veje for og imod. Til at tænke tingene igennem en ekstra gang. Du anvender din venstre hjernehalvdel når du problemløser, skrive to-do  lister eller researcher på internettet. For de fleste af os kører der er en nonstop indre dialog fra vi vågner til vi falder i søvn om aftenen. Det er venstre hjernehalvdel, som er aktiv.

Når vi spørger vores venstre hjernehalvdel til råds får vi mere af det samme Mange virksomheder og medier styres ud fra ‘forældet’ viden. Det kvæler innovation og nødvendig forandring.

 

Højre hjernehalvdel er baseret på helhedstænkning

Det vi kunne kalde vores  kognitive intuition er primært placeret i højre hjernehalvdel. Vores højre hjernehalvdel opfatter og bearbejder følelser, sansninger, musik og kunst. Højre hjernehalvdel tænker helhedsorienteret og kreativt, men den er uden sprog. Fordi højre hjernehalvdel tænker i helheder har den evnen til at kombinere millioner af informationer, fornemmelser, sammenhænge og sansninger til samlede billeder, helheder og visioner. Højre hjernehalvdel præsenterer os typisk for en helstøbt løsning.Højre hjernehalvdel kommunikerer i billeder, i visioner og musik.

Sådan anvender du din intuition i strategisk tænkning

At arbejde erfaringsbaseret er en godt ledelsesredskab. Men hvis du gerne vil have en større adgang til dit samlede potentiale, så skal du lære bevidst at trække på både højre og venstre hjernehalvdel. Bruge din intuition og højre hjernehalvdel til at visualisere og derefter bruge din venstre hjernehalvdel til at “oversætte” de samlede visioner til konkrete løsninger og potentielle muligheder.  Din intuition er også god til at give dig et hurtigt overblik eller en fornemmelse af din retning. Tag en af mine klienter, som er ejer-leder . Hun har netop siddet med sin strategi for medarbejderbesætningen for 2018, hvor hun i høj grad har fordele af at anvende sig intuition. Eller en af mine andre klienter, som leder en succesfuld danske virksomhed. Hun kan finde på at gå ind i regnskabsafdelingen og bede afdelingenslederen om hans bedste bud og overslag for at skabe sig et overblik om hvor der er vækst og flow. Hun fortæller at regnskabsmedarbejderne oplever gang på gang at de bud de kom med faktisk stemmer overens med virkeligheden.

 

Vil du vide mere on mit lederudviklingsforløb? Så klik HER

 

 

Styrk din intuition

Din intuition fungerer ligesom en muskel. Hvis den skal blive stærk må du træne den og du må have tillid til de svar der kommer. Begge dele kan være en udfordring for moderne mennesker. Vi vil gerne have sikkerhed og vished. Men sandheden er at i de fleste komplekse situationer er der  mange løsninger og retninger at gå i. Og hvis vi skulle regne os frem til alting,, så ville vi drukne i informationstrømmen. Der  ville aldrig blive skabt en eneste virksomhed i Danmark og vi ville gå slip af masser af innovation og vækst. Så hvis vi anvender vores intuition bevidst sammen med erfaringsbaseret ledelse, får vi adgang til en større del af vores samlede kapacitet til glæde for medarbejdere og de kunder, som vi eksisterer for.

 

Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig  på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog