Dengang jeg var produktchef var en af mine kunder Mærsk Mc-Kinney Møller og vi drak te sammen. Det var ved en af de lejligheder, at jeg fik et af de bedste råd om ledelse, som jeg nogensinde har fået.
Mærsk Mc-Kinney Møller fortalte mig denne historie:
Dengang han var barn, kørte hans far, A.P. Møller ofte på arbejde i hestevogn. I mange år havde de en hest som var ekstremt stærk og udholdende. Den havde masser af kræfter og trak afsted i højt tempo. Problemet var, at der helst skulle være to heste til at trække vognen. Og ingen andre heste kunne matche denne stærke hest. Denne stærke hest sled den ene hest efter den anden op. A.P. Møller prøvede med flere forskellige heste. Men det lykkedes aldrig at finde det rette match.Og derfor endte den stærke hest med at trække hele læsset alene.
Jeg kan huske at Mærsk Mc-Kinney Møller herefter var stille et øjeblik. Så kiggede han på mig og sagde: ” Så derfor er mit bedste råd til Dem, at De altid skal teame om med nogen, som trækker med samme kraft som Dem”.
Er du en redningsmand?
Hvis du er leder eller selvstændig, kan du måske kende dette mønster: Du har rollen som redningsmanden, den stærke, med masser af drive. Det er det højst sandsynligt et mønster, som du har haft med dig fra din tidlige barndom. Du har været redningsmanden, klippen, den stærke, der kunne klare alting eller hvertfald det meste. Du var robust og lærte at drive dig selv fremad. Du viste verden, at du kan klare alting. Det er en kæmpe styrke. Dette mønster har sikkert været med til at skabe fantastiske resultater. Det har givet dig masser af respekt blandt medarbejdere, kollegaer og samarbejdspartnere. Du er til at stole på og vi kan læne os op ad dig, når det bliver svært. Gode egenskaber, når de bliver brugt i balance. Men hvis du er redningsmand i ubalance, så har det en pris. Som redningsmand undgår du nemlig ofte at kigge på, hvordan du egentlig selv har det. Du slipper et langt stykke hen af vejen for at mærke efter inden i. Og det betyder, at du er i risiko for at overhøre dine egne behov og din mavefornemmelse.
Hvem i dit liv trækker med samme kraft som dig?
Så hvem trækker læsset, når du bliver træt, trist og modløs? Hvem stoler du på? Hvor kan du åbne dig og være sårbar? Hvor kan du miste fodfæstet for en stund og stole på, at andre tager over? Selvom vi er stærke og fulde af ambitioner, drive og er robuste i vores fundament, så har vi alle brug for også at kunne åbne op og give slip. Hvem omgiver du dig med, som er stærke klipper ligesom dig? Hvem kan du læne dig op ad – bare et øjeblik, mens du restituerer og får overblik over dit liv? Jeg ser det gang på gang i min praksis med de ledere og selvstændige, som jeg arbejder med; dem som er mest tilfredse og robuste, er dem, som også omgiver sig med mennesker, de ved de kan stole på og de vise deres sårbare sider overfor. Selvom de leder og går forrest i en stor del af livet, så har de også sparringspartnere og venner, som trækker med samme kraft som dem.
Læs mere om mit lederudviklingsforløb HER
Talenter og personlighedsmønstre
For at forstå hvordan vi fungerer bedst og mest effektivt er det vigtigste redskab at forstå vores talenter. Derfor starter jeg altid med en talenttest med mine klienter. Vi har brug for at arbejde sammen med mennesker, som har andre talenter end os selv, for at kunne løse alle de opgaver, som er i en virksomhed.
Men vi har også brug for at have mennesker i vores liv, som vi kan læne os op ad. Både professionelt og privat. Og det er ofte en overset faktor for mange ledere. Al forskning viser, at vi er mere sunde og robuste, når vi har relationer i vores liv, hvor vi kan være være autentiske og dele vores inderste med.
Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com
Du kan følge mig www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook HER
Tak fordi du læste med – del gerne min blog ?