træ

Her får du tredie del af vigtige veje til at undgå stress og opbygge mere energi til dig.Tidligere har jeg skrevet om at sige “pyt” og “nej”. Denne gang er vi kommet til “at bede om hjælp”. Rigtig mange mennesker beder ikke om hjælp. Måske fordi vi tænker, at det er bedre at kunne selv eller at vi slet ikke har fantasien til, at vi faktisk gerne må bede om hjælp eller måske synes vi, at det er pinligt. Der kan være mange årsager til ikke at bede om hjælp, du kender selv bedst dine egne undskyldninger.

 Jeg ser tre faser i at bede om hjælp. Den første fase handler om at erkende, at der er brug for hjælp. Den anden fase handler om at bede om hjælpen. Den tredie fase handler om at modtage hjælpen.

Den første fase kan vare længere eller kortere tid. For mit eget vedkommende er denne fase blevet kortere og kortere med tiden. Ret hurtigt erkender jeg, at jeg har brug for et overblik eller et råd, når jeg ikke selv har nok erfaring eller overskud.Men tidligere i mit liv kunne jeg cykle rundt i det samme i evigheder. Når vi har brug for hjælp er det typisk i et områder af vores liv, hvor vi ønsker nogle andre resultater end vi har nu. Måske har vi allerede prøvet forskellige muligheder af uden held. Der er her, at det kan være en genvej til nye resultater, at bede om hjælp.

Den anden fase handler om at bede om hjælpen. Jeg er selv meget påpasselig med, hvor jeg søger hjælp. Der er altid hos mennesker, som har nogle resultater, som jeg selv ønsker. Mærk efter hvad du har brug for og følg din intuition. Hjælp kan komme mange steder fra og i former som vi slet ikke havde fantasi til. Du kan mærke efter og blive meget specifik omkring, hvor du ønsker hjælp.

Den tredie fase handler om at modtage hjælpen. For et er at bede om hjælpen, noget andet er at følge de råd, som du får. Selvfølgelig handler det altid om at mærke efter indeni om det råd du får giver mening for dig. Hvis du mærker modstand, så mærk efter om det er fordi rådet ikke giver mening eller om det handler om modstand mod forandring. Nogle gange har vi modstand på, fordi vi skal til at gøre noget andet end vi plejer. Modstanden kan vise sig på mange måder. Det kan være ved ikke rigtigt, at høre efter, hvad der bliver sagt eller afbryde og begynde og tale udenom. Det kan også være ved slet ikke at følge det råd vi får. Det kan også være, at overbevise sig selv om at det er umuligt at følge rådet. Eller at annullere hjælpen, for eksempel ved at det ikke bliver muligt for andre at hjælpe dig eller aflaste dig.  Modstand findes i mange former og kan du mærke, at den er stærk, må du dykke ned og finde ud af hvad det handler om. Hvad skal du slippe for at gå nye veje? Giv dig tid til at mærke efter og spørg dig selv, hvordan du vil kunne tage det første skridt i den nye retning.

Rigtig god uge til dig!