Fil-29-10-2017-17.15.12-e1509300183849.jpg

 

Nøglen til din livsbalance og robusthed findes i zonen for arbejdsmæssig integritet.

Det er her dine personlige behov og talenter matcher omverdens behov. Din livsbalance afhænger af om du er i stand til at designe et liv med arbejdsmæssig integritet.

 

Zonen for arbejdsmæssig integritet

Din zone for arbejdsmæssig integritet ligger i feltet mellem dig som mennesker og din omverden. Du har som  menneske nogle behov og nogle særlige talenter. Når du har dine talenter i spil og udvikler dem bliver det til dine særlige styrker.  Hvis du har et arbejde, hvor dine talenter er i spil dagligt, vil du opleve, at det er meningsfuldt og du får lov til at være dig selv. Du har lyst til at udvikle dig indenfor dit faglige område. Du er mere effektiv og oplever mere succes. Hvis dit arbejde samtidigt er i overenstemmelse med dine værdier og dine behov, vil du have en følelse af integritet, fordi der er sammenhæng mellem dine indre værdier og din hverdag.

Kunsten er at finde de rette omgivelser der passer præcis til dig, dine talenter, dine behov og dine værdier. Når der er et match mellem dig og omverdenens behov vil du opleve arbejdsmæssig integritet.  Min erfaring er at det er muligt at opnå for os alle. Der er en plads til os alle, hvor vi kan være os selv, bruge os selv optimalt og samtidigt bidrage til fællesskabet. Så hvorfor er vi ikke allesammen glade for at gå på arbejde?

Skab et mindset der passer til din zone af arbejdsmæssig integritet

Din opfattelse af dig selv og dit potentiale er bestemmende for dine følelser, handlinger og dermed dine resultater. De fleste af os har størst fokus på alt det, vi ikke er så gode til og hvor vi føler os utilstrækkelige og udfordrede. Dit mindset og dit syn på dig selv sætter grænser for, hvilke karrieremuligheder du kan få øje på og tør forfølge. Dit mindset styrer din vedholdenhed, hvor godt du må have det og hvor meget succes du kan opnå.

En af de sværeste balancer i livet er, balancen mellem at have friheden til at være os selv og samtidigt indgå i relation med andre mennesker. På den ene side har vi alle et medfødt stærkt behov for at udtrykke vores autentiske selv både i vores karriere og i vores privatliv. På samme tid oplever vi at andre mennesker og samfundet har krav og forventninger til os. Mange af os oplever at begge dele ikke kan gå op i en højere enhed. Vi tror, at det ikke er muligt at der både kan være plads vores behov og andres behov på samme tid. Men hvad nu hvis din arbejdsmæssige integritet ligger i zonen mellem dine behov om omverdenens behov?

Det bedste ledelsesråd jeg nogensinde har fået er fra Mærsk Mc-Kinney Møller

Dengang jeg var produktchef var en af mine kunder Mærsk Mc-Kinney Møller og vi drak te sammen. Det var ved en af de lejligheder, at jeg fik et af de bedste råd om ledelse, som jeg nogensinde har fået:

“De altid skal teame op med nogen, som trækker med samme kraft som Dem”

Hvis du er nysgerrig på hele den historie kan du læse den HER.    

Det væsentligste jeg tog med mig fra Mærsk Mc-Kinney Møller  var vigtigheden af at have mennesker i mit liv, som jeg også kan få hjælp, støtte og rådgivning af.

Er du en redningsmand?

Hvis du er leder eller selvstændig, kan du måske kende dette mønster: Du har rollen som redningsmanden, den stærke, med masser af drive. Det er højst sandsynligt et mønster, som du har haft med dig fra din tidlige barndom. Du har været redningsmanden, klippen, den stærke, der kunne klare alting eller hvertfald det meste. Du var robust og lærte at drive dig selv fremad. Du viste verden, at du kan klare alting. Det er en kæmpe styrke. Dette mønster har sikkert været med til at skabe fantastiske resultater. Det har givet dig masser af respekt blandt medarbejdere, kollegaer og samarbejdspartnere. Du er til at stole på og vi kan læne os op ad dig, når det bliver svært. Gode egenskaber, når de bliver brugt i balance. Men hvis du er redningsmand i ubalance, så har det en pris. Som redningsmand undgår du nemlig ofte at kigge på, hvordan du egentlig selv har det.  Du slipper et langt stykke hen af vejen for at mærke efter inden i. Og det betyder, at du er i risiko for at overhøre dine egne behov og din mavefornemmelse.  Hvis du har overhørt dine egne behov for længe kan det betyde at du ikke længere er i din zone for arbejdsmæssig integritet. Og det gør ondt, det føles tomt og det koster masser af energi.

Sådan kommer du videre:

Min erfaring er, at vi mennesker bruger alt for lidt tid på virkeligt at forstå, hvad der skal til for at vi trives i livet og i karrieren. Hvis du vil skabe meningsfulde ændringer, er du nødt til at sætte tid af til at tænke og mærker efter. Før kan du ikke lave en bæredygtig plan.

Spørgsmål du kan stille dig selv:

  • Hvad er mine talenter og har jeg dem i spil dagligt?
  • Hvad er mine værdier og hvordan kan jeg leve efter dem?
  • Hvad vigtigt for mig her i livet i forhold til mit  arbejde, min partner, min familie og mine venner?
  • Hvordan kan jeg tage ansvar for at dække mine behov?
  • Hvilke sider af mig selv skal jeg udvikle og styrke for at være den person jeg gerne vil være?
  • Hvem kan hjælpe mig?

Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?