ales-krivec-209366-unsplash.jpg

 

 

Balancen mellem at drifte og udvikle er en udfordring uanset om du er leder, selvstændig eller ansat.

Sagen er den:  mens vi er i en karrierefase skal vi bygge fundamentet til den næste karrierefase.  Det er en hårfin balance mellem både at være tilstede og være tilfreds her og nu, men samtidigt også for skabt tid og plads til at reflektere over det nye, som er ved at blive skabt i dig og i dit liv.

Hvis vi går så meget over i at drifte og kun koncentrerer os om at levere ordrer og passe vores hverdag, så bliver der ikke tid til innovation og udvikling. Det betyder, at du på et tidspunkt kan være i risiko for at opleve en brat afslutning, fordi alt er forgængeligt ( læs mere om karrierecyklusser HER)  Men er du opmærksom på dette, kan du med lave en overordnet plan eller vision.

Alle de klienter, som jeg arbejder med har en og samme smerte: På den ene side skal vi levere, det som vi er bedst til og på den anden side skal vi afsætte en del af vores arbejdstid, som ikke kan faktureres til at udvikle, det som skal komme. Her får du et par eksempler fra min praksis:

Lederen : jeg skal afsætte tid til at udvikle og

En af de ledere, som jeg rådgiver er på mange måder et rigtigt godt sted i sin karriere. Hun fortæller:

Jeg er virkelig tilfreds i mit arbejdsliv nu, men jeg er nysgerrig på på at blive mere bevidst om mine styrker og svagheder. Jeg ved, at dette forløb giver mig en større psykologisk indsigt, som vil ruste mig til at forstå, hvordan jeg bedst kan anvende mine særlige talenter og kompetencer i fremtiden. Jeg vil gerne lede mig selv og mine medarbejdere bedst muligt nu. Men jeg vil også gerne være på forkant med hvilken retning, der fremover vil give mest mening for mig.”

Balancen for konsulenten og projektlederen:

Jeg er et sted i livet, hvor mine børn stadig er meget små. Vi overvejer også, at få et barn mere. For mig er tid med min familie er af mine vigtigste værdier og derfor er mit arbejdsliv ligenu tilrettelagt efter dette. Men jeg er også meget ambitiøs og der er så meget, jeg gerne vil nå i min karriere. I min organisation, sker der rigtigt meget lige nu og jeg får tilbudt mange muligheder i form af ansvar og spændende opgaver. Derfor giver det mig en ro i maven, at vi er igang med at lave en plan for hvilke ansvarsområder og erfaringer, det er vigtigt for mig at få i min nuværende karrierefase, så jeg er forberedt til at give den mere gas i karrieren, når mine børn er blevet lidt ældre. Istedet for at være utålmodig og bange for at gå glip af både familien og karrieren, kan jeg være mere tilstede og nyde nuet, fordi vi lægger en plan, der giver mening for mig.”

Den selvstændige

Jeg har selv mærket udfordringen mellem at drift og udvikle rigtig meget i øjeblikket.  For jeg oplever en enorm efterspørgsel på det jeg kan. Derfor er det vigtigt, at jeg arbejder med min metode og bliver i stand til at give den videre,  så det ikke bare stopper ved mig.

Og faktum er, at jeg er ved at have så travlt med at have klienter, at jeg har svært ved at nå alle dem, der henvender sig. Derfor er jeg nødt til at skemasætte tid planlægningen og udviklingen af min nye visionkeeperuddannelse, der starter til september ( læs mere om den HER). Jeg er også ved at skrive en bog om min metode og den vil jeg også gerne tage mig tiden til. Hvis ikke jeg afsatte tid i min kalender, ville jeg ikke få tiden til det. Det handler om at lede mig selv bedst muligt ( du kan læse mere om selvledelse HER)

Jeg arbejder med at rådgive ambitiøse mennesker til at forstå, hvem de er, så de kan genskabe styrken og arbejdsglæden. Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre om, hvordan jeg kan rådgive dig til at skabe en meningsfuld karriere og få succes i (arbejds)livet på info@nannaagerlin.com

Du kan følge mig  www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook  HER

Tak fordi du læste med – del gerne min blog  ?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *